Fotografi

Sverige

10 kvinnliga vagabonder att inspireras av på Instagram

De bestiger berg, hittar härliga hotell, och upptäcker dolda pärlor i sina hemmakvarter. Men framför allt: de lyckas inspirera till äventyr även i pandemitider. Här är 10 svenska kvinnliga vagabonder att drömma sig iväg med!

Nyhet

Ny utställning på Fotografiska med Mattias Klum

Som förste svensk någonsin prydde Mattias A. Klums bild av en silverbladapa National Geographics omslag. Nu är han aktuell med en utställning på Fotografiska i Stockholm fram till den 7 mars, 2021.

Georgien

Utforska Tskaltubo – ruinerna av Sovjets bortglömda kurort

Pampiga men förfallna ruiner vittnar om en tid då Tskaltubo var en av Sovjetunionens främsta semesterdestinationer. Idag är den georgiska kurorten en favorit bland urbana äventyrare. Men helt öde är det inte innanför de slitna fasaderna.

Restips

Fotokurs för nybörjare – få grepp om kameran

Är du sugen på att ta steget vidare och fånga de där bilderna du drömmer om? I onlinekursen "Grundkurs i fotografering" ger Vagabonds fotograf och reporter Pernilla Sjöholm dig sina allra bästa tips.

Nyhet

Fototävling på Instagram avgjord – vinnaren korad!

Nu är vinnare i Vagabond och Olympus fototävling korad. Det kom in otroligt många fina bilder och vi vill tacka alla som medverkade. Här är vinnarbilden och fotografen som knäppte den.

Restips

Vagabonds fotoskola: Han lär dig att bli en vassare resefotograf

I Vagabonds nya onlinekurs Grundkurs i resefotografering lär Marcus Westberg dig sina allra bästa knep för att du ska bli en bättre fotograf ute i världen. Vi tog ett snack med Marcus för att fråga mer om foto och kursen.

Restips

Bildspecial: Så här firas Halloween från Tokyo till New York

Halloween firas över hela världen och under några dagar fylls sociala kanaler som Instagram med monster, spöken och pumpor. Kolla in Instagrambilderna från några av världens största Halloweenfiranden.

Nyhet

Känd skelettkyrka inför fotorestriktioner efter respektlösa selfies

Skelettkyrkan Sedlec Ossuary i Tjeckien är känd för konstfullt arrangerade ben från cirka 40 000 människor. Nu införs fotorestriktioner, bland annat efter respektlösa selfies.

Restips

Världens roligaste vilddjur fångande på bild

Kolla in The Comedy Wildlife Photography Awards 40 finalister där vilda djur porträtteras med humor. En lekande lejonunge, kittlig utter och surf-pingvinen.

Restips

Se vinnarbilderna i Vagabonds fototävling

Nu har vi korat vinnaren i höstens fototävling i samarbete med Nikon. Mängder av fina resebilder strömmade in till oss på redaktionen och det är fantastiskt att se en sådan fotoglädje ute i landet. Här är Barbro Nellys vinnarbild och fyra andra favoriter.

Scroll to Top