Goa

Indien

Goa förbjuder alkohol och grillning på stränderna

Delstaten Goa på Indiens västkust är sedan länge känd för sin festliga och avslappnade atmosfär. Men nu har myndigheterna infört förbud mot både alkohol och grillning på stränderna.

Indien

Guide till Goa

Vagabonds guide till det indiska strandparadiset Goa.

Indien

Goa: Indiens tropiska strandparadis

Goa är inte bara en destination för soldyrkare. Här finns också havskajakpaddling, konstmuseer, kryddodlingar, djungler, gourmetmat, yogaställen och inte minst spännande kolonial historia.

Indien

Indiens 10 bästa stränder

Indien får dig kanske att tänka på myllrande storstäder, tempel, maharajapalats och djungler med vilda tigrar. Men finns det inga schysta stränder då? Jodå, Vagabonds Indienexpert har listat sina tio favoriter.

Indien

Indiskt visum vid ankomst

Snart slipper svenskar som besöker Indien att söka om visum i förväg. Svenskar är en av de 40 nationaliteter som föreslås få automatiskt visum vid ankomst till landet.

Indien

Monsunturism i Goa

Lever man sin vardag under ständigt brännande sol är det skönt med lite regn på semestern. Så tänker turistmyndigheterna i Goa som vill locka indiska turister att komma till stränderna när det regnar som mest.

Indien

Guide till Calangute och Baga

Goa är en av Indiens minsta delstater. En före detta portugisisk koloni på västkusten med palmer, stränder och kristna kyrkor. Vagabond guidar dig till godbitarna längs stranden, från Fort Augaua via Calangute till Baga.

Australien

Världens 12 bästa stränder

Klart vatten. Vit sand. Böjda kokospalmer. De flesta har sin bild klar av hur den perfekta stranden ska se ut. Här är Vagabonds favoriter världen runt.

Australien

Världens tio finaste stränder

Brittiska tidningen The Guardian har listat världens tio bästa stränder. Bland de absolut finaste finns både brasilianska cityplayor, exotiska stillahavsöar och skotska atlantstränder.

Indien

Gamla goa Goa

Chill out. Ta det lugnt, spänn av. På Anjuna Beach i Goa svävar den elektroniska musiken som skira slöjor ut från strandkaféerna. Men på andra sidan udden är hippieatmosfären ersatt av kassastadda charterturister. Plopp, där öppnades ännu en flaska Sauvignon Blanc.

Scroll to Top