Grekiska Veckor

Annons
Partner

Lista: 10 okända pärlor i Grekland

Mat, bad och värme är för många det primära målet med en semester i Grekland. Men vad sägs om att göra resan söderut till en upplevelse utöver det vanliga? Här är tio pärlor, som är helt unika för det populära turistparadiset.

Grekland

Sommarens grekiska nyheter i bilder

I sommar blomstrar flera nya och nygamla grekiska destinationer upp igen bland de svenska arrangörernas utbud. Bland nyheterna finns allt från storstäder till familjevänliga destinationer och partyöar, det är alltså bara att välja och vraka!

Grekland

Därför kallas den grekiska ön för “Lilla Australien”

Få känner till ön Kythera. Men för de öluffare som hittar hit väntar eukalyptusdoftande skogar, dolda vattenfall, ståtliga ruiner och grekiska byar besparade av massturism.

Grekland

7 höjdpunkter på Kefalonia

Grekiska ön Kefalonia har seglat upp som en riktig semesterfavorit – med klapperstensstränder, fiskebyar och gröna sluttningar. Här kommer sju favoriter du inte får missa!

Grekland

24 timmar – Ett dygn i Aten

Sköldpaddor, dignande apelsinträd och hemliga likörrecept. Aten bjuder både på historia och härliga upplevelser.

Grekland

Bland amforor och sköldpaddor – Greklands bästa dykplatser

Okej, förvänta dig inga färgsprakande korallrev eller fiskstim så fort du doppar ner huvudet i vattnet. Men både det Joniska och Egeiska havets klara vatten bjuder på branta bergsväggar och dramatiska grottor. Vrakdelar och antika skatter på havets botten. Här är några av Greklands bästa platser för äventyr under vattenytan.

Grekland

Zakynthos hyllas i vacker timelapse-video

Från stjärnbeströdda natthimlar till turistbeströdda vita sandstränder. Videon ”Zakynthos skatter ” gör det klart varför ön är ett sådant populärt turistmål och skulle bäst beskrivas som kärleksförklaring till den grekiska pärlan.

Grekland

Resa med barn: med småttingar på grekiskt hav

Att segla med barn behöver inte bli en mardröm – inte om barnen får sätta tempot och man kryssar lugnt i grekiska farvatten. Vagabonds Barbro Janson Lundkvist tog familjen ombord och styrde mot Saroniska övärlden.

Grekland

Roadtrip från Parga till Pelion

Visst är öarna fina. Men på fastlandet väntar höga berg, klippkloster och vidunderlig mat. Men också stränderna som grekerna vill ­behålla för sig själva. Följ med på en roadtrip från Parga i väster till Pelion i öst.

Grekland

Grekland – Mellan himmel och hav i Kalamata

Vinet, olivoljan och honungen flödar, oliverna faller från skyn. I krisens Grekland kan ett steg framåt ibland vara detsamma som några steg tillbaka. Tillbaka till den ymniga och välsmakande landsbygden. Tillbaka till Kalamata.

Scroll to Top