Underbara Grekland

Annons
Partner

Grekiska somrar utan slut – sex städer att besöka på Kreta

Längst med Kretas kust finns milsvida stränder, kristallklart vatten som glittrar i solen, små tavernor som bjuder på det bästa från det grekiska köket och till kvällen sänker sig solen ner i havet och färgar himlen rosa. Här kan du inte annat än njuta!

Grekland

Då kan du resa till Grekland, Italien och Spanien

Nu öppnar flera länder i Europa för besökande turister. Från och med 30 juni blir det möjligt att besöka de flesta Medelhavsländerna. Men länderna har infört olika restriktioner och krav. Vagabond har kollat läget för Grekland, Italien och Spanien – svenskarnas favoriter!

Annons
Partner

Upptäck det natursköna Grekland: 4 geoparker att besöka

Var du än väljer att åka i Grekland har du alltid chansen att upptäcka fantastiska miljöer och utforska naturområden som inte sällan är flera miljoner år gamla. Dessa områden har ett betydande och rikt geologisk arv där naturen utövat sina krafter och format hela landskapet. Vi listar fyra parker som är något utöver det vanliga.

Annons
Partner

Greklands vackra museer och restauranger – 9 tips

Vackra atrium, balkonger med fantastisk utsikt och lummiga trädgårdar omsluter museerna i Aten och Thessaloniki. Där kan du återhämta dig efter ditt museibesök, eller avnjuta en god middag på någon mysig restaurang.

Annons
Partner

Upptäck en ny sida av Grekland: 7 alternativa tips

Ser du också vita stränder, turkost vatten, mysiga öar och vita stenhus med blåa detaljer framför dig när du tänker på Grekland? Men faktum är att landet erbjuder så mycket mer än så, som till exempel fågelskådning, skidåkning och spa-vistelser. Här kommer några tips för dig som vill lära känna en annan sida av Grekland!

Annons
Partner

Weekendtrip till Grekland: 5 städer att besöka

En charterresa känns som det naturliga valet om du planerar en vistelse i Grekland. Men faktum är att landet erbjuder många bra alternativ till en härlig långweekend.

Annons
Partner

Upptäck det genuina Grekland – kultur, mat och världsarv

Grekland är en härlig mix av influenser från Europa och Asien, från dåtid och nutid. Här finns mycket att uppleva för den som vill gräva djupare.

Annons
Partner

Vandra i Grekland: 6 naturupplevelser du inte får missa

Vandra med garanterad wow-faktor – packa ryggsäcken och ta sikte på Grekland.

Grekland

Krönika: Per J Andersson om kaos på grekiska

Under den röriga ytan råder ordning och reda, skriver Per J Andersson.

Annons
Partner

Lista: världsarven i Grekland som du inte får missa

Få länder bär på samma kulturella arv som Grekland, något som tydligt återspeglar sig i UNESCOs världsarvslista. Flertalet byggnader och monument har fått ta plats på den världsberömda listan. Nedan återfinns de sex mest spektakulära och sevärda minnesmärkningarna, som du inte bör missa.

Scroll to Top