Video

Nyhet

Film: “Världens roligaste flygvärd” får alla att skratta

Säkerhetsfilmer och genomgångar kan ibland vara tråkiga, men det här klippet visar att det inte alltid behöver vara fallet. Kolla även in fyra populära och påkostade säkerhetsfilmer från flygbolag.

Restips

Video: Besök på världens femte största kryssningsfartyg

I början av september lade det gigantiska kryssningsfartyget MSC Meraviglia till i svenskt vatten. Fartyget är 315 meter långt och 65 meter högt – vilket gör det till det femte största i världen. Vagabond var på plats för fartygsinspektion.

Maldiverna

Maldivernas första undervattensmuseum har öppnat

Nu finns det flera anledningar för alla som älskar havet att resa till Maldiverna. Nyligen öppnade nämligen Coralarium – landets första museum under vatten.

Japan

Video: Dammen i Japan som ser exakt ut som en tavla av Monet

Det finns en damm i Japan som ser ut som att självaste Claude Monet målat den med verklighetens pensel. Länge var den okänd för de stora massorna, men sedan 2015 har det vackra vattendraget lockat till sig mängder av turister. Kolla in videon för att se varför.

Australien

Här rullar världens första solcellsdrivna tåg

Goda nyheter för miljön. Nu finns världens första, och hittills enda, tåg som drivs enbart av solkraft. För drygt 20 kronor kan resenärer åka med på en tre kilometer lång färd mellan två stränder i det australienska surfnästet Byron Bay.

Restips

Reseprylar: Stöldsäker gympapåse håller dina grejer säkra på stranden

Den här vattenavstötande väskan från Loctote Industrial Bag Co kan till och med stå emot knivar.

USA

Nu är det klart – då öppnar nya Avatar-världen i Florida

Den efterlängtade Avatar-inspirerade temaparken Pandora blir en del av Disney's Animal Kingdom och välkomnar sina första besökare den 27 maj 2017.

Nyhet

Ikoniska dokumentärserien Planet Earth är tillbaka – här är första trailern

Få dokumentärserier har lyckats fånga vår jords vackra mångfald så väl som BBC:s Planet Earth. I höst kommer serien tillbaka i rutan med sex nya avsnitt.

Restips

Smarta prylen håller dina värdesaker säkra på stranden

Att få sina värdesaker stulna under resan är en riktig humörsänkare. Den ungerska uppfinningen "Beachegg" vill sätta stopp för det.

USA

Här är den galna vattenrutschkanan som du måste skriva under ett avtal för att få åka

Skulle du vilja åka i världens högsta (och kanske läskigaste) vattenrutschkana? Då ska du bege dig till Kansas och vattenparken Schlitterban.

Scroll to Top