Annons
Annons
Nyhet

Cimber Sterling flyger igen

Två dagar efter konkursansökan började flygbolaget Cimber Sterling flyga igen. Det är SAS som betalar konkursboet för att få igång linjerna igen.

Text: Redaktionen • 2012-05-07 Uppdaterad 2012-05-07

Två dagar efter konkursansökan började flygbolaget Cimber Sterling flyga igen. Det är SAS som betalar konkursboet för att få igång linjerna igen.

I lördags morse, två dagar efter konkursansökan, började Cimber Sterling flyga igen. Flygbolaget trafikerar nu de 30 till 40 rutter man tidigare opererade för SAS rÙ?kning.
– Vi återupptar flygningarna för att kunna sälja ett flygbolag i aktiv drift med de nödvändiga tillstånden. Hundra anställda blir inkallade till arbete, säger konkursförvaltare Lisa Bo Larsen till TV2 News enligt Berlingske.
Beskedet kom bara en dag efter flygbolagets konkursansökan och Cimber Sterlings egna passagerares biljetter är fortfarande värdelösa. SAS betalar konkursboet för att få igång sina rutter.

Samtidigt meddelas att delar av konkursboet kan säljas. Svenska Skyways och engelsk-finska Flybe Nordic är två av de intresserade köparna.
Flybe var intresserade även innan Mansvell Enterprise köpte flygbolaget, men då var Cimber Sterlings ekonomi avskräckande, har Flybes vd Mike Rutter sagt till Takeoff.dk.
Enligt konkursförvaltare Lisa Bo Larsen sker förhandlingar nu med ”fyra seriöst intresserade”.
– Vi är inte intresserade av att säga vem som finns med i bilden. Men de möjliga köparna har, precis som vi, intresse i att en lösning hittas så snart som möjligt, men jag vet inte när den kan vara på plats, säger hon.

TEXT FRÅN TRAVEL NEWS
per@vagabond.se


Text: Redaktionen • 2012-05-07
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen