Annons
Annons
Louise Larsson

Louise Larsson

Restips

Ännu chans till solresa på höstlovet

Höstlovsresorna till solen säljer slut snabbt. Höstlovet har blivit charterindustrins guldkalv - bara under jul- och nyår åker svenskarna på lika mycket charter som under vecka 44.

Text: Louise Larsson • 2008-09-16 Uppdaterad 2008-09-16

VING, APOLLO OCH FRITIDSRESOR har nästan inga resor kvar till solen under höstlovet vecka 44. Men hoppet är inte ute för den som inte redan bokat resa och längtar efter att ta med sig familjen på chartersemester.
– Det finns fortfarande chans att komma iväg till sol och bad även om man inte redan bokat, säger Peter Hellström på Fritidsresor.
Den stora efterfrågan på resor under vecka 44 gjorde att Apollo ordnade 900 extra platser, men de har redan tagit slut. Fritidsresor satt in extra flygplan med destination Thailand, Kreta och Turkiet. På de planen finns det däremot fortfarande platser kvar.
– Om man är lite flexibel med vart och varifrån man kan resa så ökar också chanserna att komma iväg, menar Peter Hellström och förklarar:
– Det finns flest resor kvar med avresa från Malmö och Göteborg. Från Köpenhamn är det allra störst chans att hitta en höstlovsresa.

KAJSA MOSTRÖM ÄR INFORMATIONSCHEF på Apollo och berättar att “98 procent av resorna är slutsålda” under höstlovsveckan. Det enda som finns kvar för den som vill boka nu är resor till Kreta eller kanske Rhodos. Hos Ving kan man möjligen pricka in en resa till Kanarieöarna, Mallorca, Gambia eller någon ströplats till Thailand. Kan man åka två veckor i stället för en vecka ökar också chanserna att hitta en resa i nuläget.
– Men de som bokar nu har inte så stora möjligheter att fynda. Resorna är eftertraktade. Höstlovet är verkligen ingen lågprisvecka, säger Lisa Thorngren på Ving.
Charterbolagens hetaste tips är att man lurar höstlovet: Tar man ledigt en eller två dagar innan lovet börjar och åker iväg tidigare så blir resutbudet mycket större.

FRITIDSRESORS HETASTE
destinationer under höstlovet är Thailand, Kanarieöarna, men också Cypern, Turkiet samt Kap Verde och Egypten. Särskilt Egypten blir allt mer populärt hos charterbolagen.
– Egypten har blivit enormt populärt som resmål överhuvudtaget. Vi har fördubblat våra volymer där bara under de senaste två åren, säger Vings Lisa Thorngren.

De populäraste resmålen v. 44 2008 hos tre charterarrangörer

Ving:

1. Gran Canaria, Spanien
2. Teneriffa, Spanien
3. Egypten
4. Thailand
5. Medelhavet – Cypern, Turkiet och Mallorca

Apollo:

1. Gran Canaria, Spanien
2. Hurghada, Egypten
3. Teneriffa, Spanien
4. Sharm el Sheik, Egypten
5. Jordaninen

Fritidsresor:

1. Gran Canaria, Spanien
2. Phuket, Thailand
3. Cypern
4. Teneriffa, Spanien
5. Lanzarote, Spanien
6. Egypten
7. Turkiet


Text: Louise Larsson • 2008-09-16
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top