Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Restips

Annelie Pompes snorkelknep

Annelie Pompe är expert på både dykning och snorkling. Här är hennes bästa knep för en lyckad snorkeldag.

Text: Redaktionen • 2010-11-19 Uppdaterad 2010-11-19

Solskyddsfaktor

Ha alltid på dig en t-shirt eller våtdräkt och hög solskyddsfaktor när du snorklar. Solen bränner ännu mer när du ligger i vattnet.

Flytväst

Är du orolig av dig kan du ha flytväst för att ligga tryggt på ytan utan att behöva simma med fenorna. Det är ett skönt och avslappnat sätt att kunna fokusera helt på fiskarna. Perfekt om du vill ta bra bilder.

Slipp imma

Spotta i cyklopet och skölj snabbt ur det mesta spottet för att slippa imma på glaset. Har du köpt nya cyklopglas kan du behöva rengöra dem med tandkräm innan första snorklingen.

Mustaschproblem

För dig med mustasch är det lätt att cyklopet läcker något. Prova att smeta in mustaschen med vaselin så läcker det in mindre vatten.

Skoskav

Det kan kännas klumpigt, men att använda strumpor i fenorna är perfekt för att slippa skoskav och blåsor.

Var försiktig

Rör ingenting under vattnet. Det finns flera giftiga fiskar, maneter och koraller som bränns och sticks.

Se dig omkring

Var uppmärksam på båtar omkring snorkelplatsen. Ha gärna en boj eller bodyboard i släptåg så att du syns. Har du en guide eller instruktör med dig tar han ofta hand om detta. Bojen kan också användas som flytetyg om du vill vila.

Strömsäkert

Observera ytan noga innan du hoppar i och var uppmärksam på strömmar. Särskilt starka är strömmarna när tidvattnet rör sig som mest. Är vattnet strömt är det bättre att börja snorkla motströms och sedan glida tillbaks till utgångspunkten.
Foto: Annelie Pompe


Text: Redaktionen • 2010-11-19
RestipsAktiv semester

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen