• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lyxkrog öppnar på Mount Everest

  Inom kort öppnar en lyxrestaurang utan dess like upp vid foten av världens högsta berg. Här kommer gäster kunna avnjuta en sjurättersmiddag på 5 364 meter över havet. En riktig höjdarupplevelse, med andra ord.

  Lyxkrog öppnar på Mount Everest
  Foto: Istock

  Restaurangen döpt till Triyagyoni är en produkt av den hyllade indiska kocken Sanjay Thakur. Totalt 10 gäster åt gången kommer att få dinera i ett tält uppslaget i baslägret vid Mount Everests fot. Restaurangen blir dock inte permanent utan blir en så kallad pop up-restaurang. 

  För att nå baslägret krävs vanligtvis minst åtta dagars vandring. På vägen dit kommer gästerna att plocka på sig diverse ingredienser för måltiden och när eventet är över kommer inga spår av restaurangen att synas på platsen. 

  – Främsta utmaningen är förstås höjden. Den kommer att påverka allt. Smaklökarna avmattas på höjden så kryddorna kommer att bli avgörande, säger Sanjay Thakur till brittiska Metro.

  Eventet till ära kommer det dock gå att ta helikopter upp till lägret, om man inte känner sig manad till en åttadagarstur, enligt tidningen. 

  Summan för kalaset? Cirka 37 000 kronor per person och allt överskott går till välgörenhet. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!