• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Första cannabiskrogen har öppnat i USA

  Lowell Farms: A Cannabis Cafe är USA:s första restaurang där det är lagligt att röka gräs. Den omdebatterade krogen är först ut, men fler liknande ställen väntas öppna inom kort.

  Första cannabiskrogen har öppnat i USA
  Helt lagligt gräs. Foto: Lowell Cafe

  1 oktober öppnade den första cannabiskrogen i Los Angeles. På Lowell Cafe kan du beställa mat lagad på lokala råvaror och lagligt röka gräs. Restaurangen ligger i trendiga West Hollywood och drivs av Andrea Drummer som varit lärling på berömda kockskolan Le Cordon Bleu.

  Inför premiären har det omdebatterade stället uppmärksammats av turister och media från hela världen. Vagabond undrade hur det gått efter att krogen öppnat:

  – Det har varit otroligt! Vi har haft en kö från klockan tio på morgonen till tio på kvällen och gensvaret från alla besökare har varit överväldigande positivt, säger krogchefen Kevin Brady.

  Cannabis-expert 

  Lowell Cafe har en egen version av en cannabis-sommelier, en så kallad "flower host", som informerar gästerna om de olika cannabissorterna, smakerna och effekterna. I menyn finns förslag på cannabis som är utvald för att passa till varje rätt.

  Krogen vill vara en säker plats för såväl vana cannabisanvändare som någon som aldrig rökt innan. Tetrahydrocannabinol är det huvudsakliga aktiva ämnet i cannabis och sommeliererna på Lowell Farms är noga med vad de rekommenderar.

  – Vi frågar alltid vilken relation gästerna har till cannabis och vad deras toleransnivå ligger på. De som aldrig rökt förut rekommenderar jag att de väljer någonting med en lägre halt av THC, säger Bianca Blanch som är "flower host" på Lowell Cafe.

  Ingen tobak eller alkohol

  Det är även tillåtet att ta med egen cannabis att röka på restaurangen, men cigaretter och alkohol får inte förekomma.

  Lowell Cafe är det första stället som fått licens för cannabisförsäljning och bruk i West Hollywood, men flera andra företag är också godkända och väntas öppna inom en snar framtid.

  OBS! Cannabis är olagligt i Sverige, även för medicinskt bruk. Läs mer om cannabis på Beroendecentrum.

   

  Andrea Drummer. Foto: Lowell Cafe

  OBS. Åldergräns på 21 år och turister måste identifiera sig med pass. Foto: Lowell Cafe

  Burgare finns med både kött och som vegansk. Menyn skiftar med säsongerna och råvarorna är lokala. Foto: Lowell Cafe

  Restaurangen. Foto: Lowell Cafe

  Restaurangen. Foto: Lowell Cafe

  Snacks finns med på menyn. Foto: Lowell Cafe

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!