Annons
Annons
Nyhet

SAS låter kunderna kompensera för koldioxidutsläpp

Tidigare har flera charterarrangörer gjort samma sak. På SAS hemsida kan man från och med nu klicka sig vidare till The CarbonNeutral Company, och stödja olika projekt för att minimera människans klimatpåverkan. Priset för att stödja projekten är 15 euro per ton koldioxid. I nästa steg, kommer kunderna även att kunna välja att köpa utsläppsrätter,

Text: Redaktionen • 2007-03-15 Uppdaterad 2007-03-15

Tidigare har flera charterarrangörer gjort samma sak. På SAS hemsida kan man från och med nu klicka sig vidare till The CarbonNeutral Company, och stödja olika projekt för att minimera människans klimatpåverkan. Priset för att stödja projekten är 15 euro per ton koldioxid.

I nästa steg, kommer kunderna även att kunna välja att köpa utsläppsrätter, så kallade Kyotokvoter. I ett pressmeddelande skriver SAS att möjligheten för kunderna att frivilligt kompensera för koldioxidutsläpp är en övergångslösning fram till 2011 då flyget kommer att omfattas av EU:s kvothandelssystem, vilket SAS har varit en positiv förespråkare för. SAS-koncernens ledning har även fattat beslutet att företagets egna tjänsteresor skall kompenseras för koldioxidutsläpp.


Text: Redaktionen • 2007-03-15
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen