Annons
Annons
Nyhet

Billigare mobilsamtal på utlandsresan

Det är innebörden av den överenskommelse som EU-ländernas telekomministrar gjort ihop med EU-kommissionären för telekomfrågor, Vivianne Reding, skriver Dagens Nyheter i dag. Roamingavgifter är de extra avgifter som operatörerna lägger på samtalskostnaden när man använder ett annat bolags nät. Telekomoperatörerna har själva motsatt sig regleringar av roamingavgifterna, men i torsdags i Hannover fattades alltså beslutet

Text: Redaktionen • 2007-03-16 Uppdaterad 2007-03-16

Det är innebörden av den överenskommelse som EU-ländernas telekomministrar gjort ihop med EU-kommissionären för telekomfrågor, Vivianne Reding, skriver Dagens Nyheter i dag.

Roamingavgifter är de extra avgifter som operatörerna lägger på samtalskostnaden när man använder ett annat bolags nät. Telekomoperatörerna har själva motsatt sig regleringar av roamingavgifterna, men i torsdags i Hannover fattades alltså beslutet att tvinga ned dessa avgifter.

Ett av förslagen går ut på att kunderna aldrig ska behöva betala mer än knappt 2,50 kronor per minut när de i utlandet tar emot ett samtal.


Text: Redaktionen • 2007-03-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen