Annons
Annons
Nyhet

Fler charterflyg från Västerås

Trafiken, som startar 7 december, är den senaste fjädern i hatten för den lilla men växande flygplatsen i skuggan av Stockholm Arlanda. Förra året ökade flygtrafiken från Västerås med 30 procent. Under vintern har Thailandtours/Vulkanresor haft två charteravgångar till Thailand, nästa år utvidgas de till fyra. Mest av allt hoppas Västerås flygplats på dagligt reguljärflyg

Text: Redaktionen • 2007-04-02 Uppdaterad 2007-04-02

Trafiken, som startar 7 december, är den senaste fjädern i hatten för den lilla men växande flygplatsen i skuggan av Stockholm Arlanda. Förra året ökade flygtrafiken från Västerås med 30 procent. Under vintern har Thailandtours/Vulkanresor haft två charteravgångar till Thailand, nästa år utvidgas de till fyra.

Mest av allt hoppas Västerås flygplats på dagligt reguljärflyg till Köpenhamn, som man haft tidigare, och till Helsingfors och därmed, efter ett snabbt flygplansbyte, till Finnairs olika direktflyg till Asien.

– Det mönster vi såg i hela landet 2006 verkar ha blivit en ihållande trend. Allt tyder på att resenärerna väljer bort storflygplatsen och mycket hellre reser från sin egen regionala flygplats, säger flygplatschefen Mikael Nilsson.


Text: Redaktionen • 2007-04-02
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen