Annons
Annons
Nyhet

SAS ställer in sin trafik imorgon

Förhandlingar mellan arbetsgivaren och de kabinanställdas fackförbund har pågått hela natten. Klockan 10 idag torsdag lade fackförbundet HTF ett bud. Men detta har inte accepterats av arbetsgivaren, och nu har SAS beslutat att ställa in 300 flygningar under fredagen. Stora delar av inrikes- och Europatrafiken kommer att stå helt stilla. Undantagna från strejken är flygningar

Text: Redaktionen • 2007-05-24 Uppdaterad 2007-05-24

Förhandlingar mellan arbetsgivaren och de kabinanställdas fackförbund har pågått hela natten. Klockan 10 idag torsdag lade fackförbundet HTF ett bud. Men detta har inte accepterats av arbetsgivaren, och nu har SAS beslutat att ställa in 300 flygningar under fredagen. Stora delar av inrikes- och Europatrafiken kommer att stå helt stilla.

Undantagna från strejken är flygningar där det inte är svensk besättning ombord. Bland annat SAS direktflygningar till och från Asien och USA, SAS Norges flygningar (som börjar med flygnummer 800) och SAS Danmarks (börjar med 400) flygningar inom Skandinavien.

– Vi ber alla våra kunder om ursäkt för de konsekvenser HTF/SCCA:s strejkvarsel innebär, säger Anders Ehrling, vd för SAS Sverige, i ett pressmeddelande.

Beslutet om de inställda flygen under fredagen kommer att gälla även om man får tillstånd en överenskommelse under dagen, säger pressinformatören Ulrika Fager till Svd.se. Besked om lördagens flyg kommer under fredagsförmiddagen.

Mer information finns på http://www.sas.se

Läs mer:
SAS-strejk väntas på fredag
SAS-förhandlingar fortsätter
SAS varslar om lock-out
Strejkvarsel mot SAS


Text: Redaktionen • 2007-05-24
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top