Annons
Annons
Nyhet

Få ingriper mot barnövergrepp

Av svenskar som rest utanför Europa under de senaste tre åren säger sig var tionde ha sett tecken på att turister försökt att utnyttja barn sexuellt. Men nästan 90 procent av dem säger att de inte gjorde något åt saken. Några enstaka personer anmälde misstänkt brott till polisen, medan andra markerade i situationen att de

Text: Redaktionen • 2007-06-04 Uppdaterad 2007-06-04

Av svenskar som rest utanför Europa under de senaste tre åren säger sig var tionde ha sett tecken på att turister försökt att utnyttja barn sexuellt. Men nästan 90 procent av dem säger att de inte gjorde något åt saken. Några enstaka personer anmälde misstänkt brott till polisen, medan andra markerade i situationen att de tyckte att det var fel.

Av dem som har sett tecken på att turister försökt att utnyttja barn sexuellt säger nio procent att de såg att svenskar var inblandade.

Drygt 1 000 svenskar intervjuades i undersökningen som presenterades idag. Bakom undersökningen finns ECPAT Sverige, en ideell förening vars syfte är att motverka barnsexhandel. De gav undersökningsföretaget Synnovate-Temo i uppdrag att undersöka hur vanligt det är att turistande svenskar utanför Europa ser tecken på att andra turister utnyttjar barn sexuellt.


Text: Redaktionen • 2007-06-04
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top