Annons
Annons
Nyhet

Fortsatt inställda SAS-flyg

Även under fredagen är flera SAS-flyg inställda till följd av problemen med Dash 8 Q-400-planen. Under dagen handlar det om ett knappt 30-tal flyg och 1 500 passagerare berörs.

Text: Redaktionen • 2007-09-14 Uppdaterad 2007-09-14

Nu är det tredje dagen som planen står på marken, sedan SAS beslutat att ställa in samtliga flygningar med Dash 8-modellen. Ett flertal olyckstillbud under kort tid gjorde att tillverkaren av modellen, kanadensiska bolaget Bombardier, har rekommenderat att alla de Dash 8-plan som har gjort fler än 10 000 landningar stannar på marken tills dess att man har genomfört ett planerat inspektionsprogram.

Problemen kostar SAS 10-15 miljoner kronor per dygn, säger Hans Ollongren, informationsdirektör på SAS, till TT. Flygbolaget jobbar vidare med att låta de drabbade resenärerna få åka buss och tåg istället för att nå den tänkta destinationen. Problemen återspeglades också i SAS aktiekurs, som gick ned ordentligt under onsdagen och torsdagen.

Enligt den danska haverikommissionen som utreder SAS-planets nödlandning i Ålborg i söndags var det slitage som fick en bult i landningsstället att lossna, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

Läs mer:
Alla flygningar med Dash 8 ställs in
SAS-plan kontrolleras efter haveri


Text: Redaktionen • 2007-09-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen