Annons
Annons
Nyhet

Ny resebyrå för gayresor

Nu startar ny liten svensk resebyrå vars affärsidé är gayresor. Men även de större resebyråerna har börjat vakna och marknadsför sig särskilt mot gaygruppen.

Text: Redaktionen • 2007-09-19 Uppdaterad 2007-09-19

Fieldwood heter den nya lilla resebyrån med kontor i Ystad. De erbjuder bland annat resor till flera storstäder, men även till pridefestivaler över hela världen och särskilda kryssningar som de kallar ”Allgay” i Karribien.
– Vi har två verksamhetsdelar. Den första är en traditionell resebyrå, medan den andra delen är just gayresor. Vi hoppas att den delen ska växa, och att vi även kan sälja på de danska och norska marknaderna, säger Pontus Nilsson, en av två delägare till Fieldwood.
I USA är särskilda gayresor inget nytt fenomen. Här finns till exempel researrangören Atlantis Events, som arrangerar gaykryssningar 3–5 gånger per år, och flera mindre resebyråer som erbjuder gayresor. I Kanada arrangeras en Pride-skidvecka varje år, under 2008 kommer det att vara den 3–10 februari. Till ett sådant arrangemang reser homo-, bi- och transsexuella från hela världen.
I Sverige har fenomenet med särskilda gayresor inte varit lika utbrett, men även de större arrangörerna börjar nu vakna. Ett stort resmål för gaypubliken är Playa del Ingles på Gran Canaria dit flera av Sveriges större researrangörer erbjuder traditionella paketresor. I senaste numret av gaytidningen QX har Ving annonserat och marknadsför just Gran Canaria.

Under förra årets Pridefestival i Stockholm hade Ving dessutom ett tält och gjorde en undersökning bland besökarna om de bästa gayresmålen.
– Vi ser absolut gaymålgruppen som intressant. Det är en köpstark målgrupp, säger Annika Heinmetz, marknadsdirektör på Ving.

Hon betonar att HBT-gruppen förstås inte är en homogen grupp utan att många gaypersoner reser på helt traditionella resor.
Även Fritidsresor och flygbolaget KLM har gjort särskilda annonser i gaytidningen QX.

Text: Barbro Janson


Text: Redaktionen • 2007-09-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen