Annons
Annons
Nyhet

115 kronor snittpris i biljettauktion

115 kronor – det är snittpriset hittills för tågbiljetterna i SJ:s auktioner på nätet. Under de första 25 dagarna såldes 7 940 biljetter. Fler sträckor kan bli aktuella till våren.

Text: Redaktionen • 2007-10-31 Uppdaterad 2007-10-31

Ann Sofie Bäck, PR-ansvarig på SJ, säger att man hittills är nöjda med resultatet av biljettauktionen som har pågått sedan den 4 oktober. De biljetter som auktioneras ut finns på sträckorna mellan Stockholm-Göteborg, Stockholm-Malmö, Stockholm-Karlstad, Stockholm-Falun, Stockholm-Borlänge och Stockholm-Sundsvall samt sträckan Göteborg-Malmö.

6 000 andraklassbiljetter per vecka finns tillgängliga via auktionssajten Tradera. Länk dit finns också frÙ�n SJ:s hemsida. Tidigast två dagar före avgång läggs biljetterna ut. Utropspriset är en krona, och sex timmar innan tåget avgår stängs auktionen. Vinnaren betalar, och kan sedan hämta ut biljetten som vanligt. Hittills har 1 700 biljetter sålts för just en krona.

Vilket genomsnittspris hade ni trott att biljetterna skulle säljas för?
– Vi har inte haft några exakta förväntningar. Varje såld biljett är ett plus för oss. Om de inte gått på auktion hade platserna stått tomma, menar Ann Sofie Bäck.
Hon poängterar att dessa biljettauktioner bara passar dem som är flexibla i sitt resande.
– Ska man vara framme på en viss plats en viss tid är det förstås bäst att boka i förväg. Det här är snarare ett sätt för oss att stimulera spontanresandet, och så är det en marknadsföringskanal, säger hon.

SJ kommer att fortsätta med auktionerna tillsvidare. Ann Sofie Bäck säger dessutom att SJ troligtvis kommer att utöka med fler sträckor och ännu fler biljetter till våren. Beslut om detta tas i början av 2008.


Text: Redaktionen • 2007-10-31
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top