• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Billigaste skidveckan finns i Tjeckien

  Priset för en veckas skidsemester i franska Courchevel motsvarar kostnaden för drygt fyra semesterveckor i tjeckiska skidorten Zelezna Ruda. Det visar en ny prisjämförelse från Pricerunner.

  Billigaste skidveckan finns i Tjeckien
  Tjeckien är billigast i Pricerunners jämförelse. Foto: Thinkstock

  Från 17 424 kronor per vecka till 73 538 kronor. Prisskillnaden för en veckas skidsemester med familjen kan vara enorm beroende på vart man åker.

  Pricerunner har jämfört 34 olika orter. Jämförelsen gäller vad det skulle kosta för en familj med två barn att åka på skidsemester en vecka. I det totala priset inkluderas förutom sex nätter på hotell, även flyg, och transfer, mat och nöjen, liftkort och hyra av utrustning.

  Dyrast är franska Courchevel som ligger i Alperna – världens största sammanhängande skidort. Billigaste skidorten hittar vi i det tjeckiska Zelezna Ruda nära den bayerska gränsen.

  Har Nordamerika alltid varit drömmen är det kanske tid att passa på. Tack vare svenska kronans värde i förhållande till dollarn är priserna särskilt fördelaktiga just nu, visar priskollen.

  De tre nordamerikanska orterna som jämfördes är Whistler i Kanada, Jackson Hole i Wyoming samt Vail i Colorado. Priserna för dessa orter ligger visserligen på ungefär dubbla priset av en Årevecka. Men ni ändå vill till Nordamerika – satsa på Kanada. Där är det cirka 16 000 kronor billigare än i Vail, Colorado där priset ligger på 68 282 kronor för en vecka.

  När skiddagen är över och afterski kallar är Tjeckien ett prisvärt alternativ där en öl kan kosta så lite som 10 kronor.

  Eftersom Pricerunners jämförelse är en uppskattning kan priserna naturligtvis skifta beroende på aktuella priser och familjens behov.

  Här är de 5 billigaste orterna i Pricerunners jämförelse
  1. Zelezna Ruda, Tjeckien: 17 424 kr
  2. Harrachov, Tjeckien: 18 537 kr
  3. Pamporovo, Bulgarien:  24 038 kr
  4. Vemdalen, Sverige: 24 705 kr
  5. Bansko, Bulgarien: 25 732 kr
     
  Här är de 5 dyraste orterna i Pricerunners jämförelse
  1. Courchevel, Frankrike: 73 538 kr
  2. Vail, USA: 68 282 kr
  3. Meribel, Frankrike: 66 554 kr
  4. Val d'Isère, Frankrike: 64 800 kr
  5. Verbier, Schweiz: 62 467 kr
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!