• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lurade flygbolag – åt gratis i ett år

  Mannen fick tillgång till flygplatsens vip-loungen genom sin flygbiljett i första klass och fuskade på så sätt till sig gratis måltider under ett helt år.

  Lurade flygbolag – åt gratis i ett år
  En passagerare lurade China Eastern på 300 gratismiddagar i vip-loungen.

  Passagerare som reser i första klass med China Eastern Airlines kan koppla av i den exklusiva loungen på flygplatsen Xi'an Xianyang i kinesiska staden Shaanxi. Där kan de avnjuta dryck och mat utan kostnad i väntan på avgång.

  Enligt malaysiska tidningen The Star har en passagerare ätit gratis i loungen minst 300 gånger under ett år. Hur det gick till? Jo, en förstaklassbiljett hos det kinesiska flygbolaget kan bokas om hur många gånger som helst utan kostnad. Fusket utförde han genom att ständigt boka om sin biljett till dagen efter.

  Inte nog med det ­– när biljetten höll på att gå ut avbokade han resan och fick tillbaka en del av pengarna för biljetten.

  Resultat: passageraren åt 300 gratis måltider.

  Flygbolaget avfärdar dock nyheten om den smarta kinesen som utnyttjade vip-loungen till ett års gratisätande och menar dock att hela historien är ett påhitt. En representant för bolaget säger till Kinas kommunistiska ungdomsförbunds tidning att man inte kan använda deras biljetter på det viset.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!