Annons
Annons
Sex människor dog när ovädret slog till mot Nordrhein Westfalen. Nu hotas Berlijn (bilden) av stormen. Foto: Thinkstock

Sex människor dog när ovädret slog till mot Nordrhein Westfalen. Nu hotas Berlijn (bilden) av stormen. Foto: Thinkstock

Nyhet

Hagelstorm hotar Berlin

Sex människor har dödats i ovädret som drar fram över västra Tyskland. Snart kommer regnet, haglet och stormvindarna till Berlin.

Text: Per J Andersson • 2014-06-10 Uppdaterad 2014-06-10

Minst sex personer dödades i stormen med åska, regn och hagel som drog fram över Tyskland idag. Först drabbades landets mest befolkade delstat, Nordrhein Westfalen i västra delen av landet, men nu är myndigheterna rädda för att huvudstaden Berlin kan stå på tur.

Efter flera dagar av värmebölja drog det vÙ?ldsammaste ovädret på åratal in över västra Tyskland på måndagskvällen, med kraftiga vindbyar, hagelstormar och blixtar. Träd blåste omkull och åtskilliga bilar och hus uppges ha skadats, skriver DN.se.

I Düsseldorf förlorade tre människor livet när ett träd föll ned över en bod som de tagit skydd i, uppger nyhetsbyrån DPA. I Köln dödades en cyklist av ett nedfallande träd, som troligen träffats av blixten. Även i Krefeld dödades en person som färdades på cykel.

Flygplatsen i Düsseldorf – Tysklands tredje största – tvingades stänga en timme och ett tiotal flyg fick ställas in. Även tåg, spårvagnar och tunnelbanetåg drabbades. Omkring 5 000 frivilliga deltar nu i uppröjningsarbetet i regionen, som de senaste dagarna upplevt drygt trettigradig värme.

Tyska myndigheter utfärdade på tisdagen en så kallade vädervarning för delstaten Brandenburg och Berlin. Nya åskväder och kraftiga regn tros kunna uppstå i området.

Kolla vädret

Kolla hur vindarna blåser i Berlin på norska vädertjänsten Yr.no. Än så länge (tisdag 10 juni kl 15.00) lovas sol och värme närmaste dagarna, men myndigheterna tror ändå att stormen snart kan dra in över huvudstaden.


Text: Per J Andersson • 2014-06-10
NyhetTyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top