• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kattvideor ska hjälpa flygrädda

  Nervösa passagerare ombord på British Airways långdistansflygningar uppmanas att titta på flygbolagets nya tv-kanal "Paws and Relax"–dedikerad till fluffiga kattungar och söta hundvalpar.

  Kattvideor ska hjälpa flygrädda
  Flygrädd? Då är hjälper det att titta på små söta djur. (Foto Thinkstock)

  Den nya kanalen kommer att lanseras i september och kommer att vara fullmatad med program om de fyrbenta små liven. Exempel på program är "Amerikas sötaste hund" och "Katternas hemliga liv".

  Kanalen kommer också att visa upp några av Storbritanniens övergivna katter och hundar som söker nya hem i samarbete med hjälporganisationen Batterseas Dogs and Cats Home.

  Enligt flygbolagets nöjeschef är uppkomsten till den nya kanalen forskning som visar att en persons hjärtfrekvens och stressnivåer kan sänkas genom att titta på söta djur.

  – Det kanske låter knasigt men det finns massor av forskning som tyder på att titta på husdjur kan förbättra välbefinnandet. Vi har nosat rätt på fantastiskt innehåll som är sött, tröstande och säkerligen kommer att passa resenärer i alla åldrar, säger Richard D'Cruze till The Telegraph.

  Katt- och hundkanalen är inte den första som flygbolaget släpper med tanke på oroliga eller nervösa passagerare, tidigare i sommar meddelade British Airways att man lanserar "Slow TV"– en kanal som spelar upp en sju timmars lång tågresa från Oslo till Bergen.

  Se trailern för den nya kanalen här:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!