Annons
Annons
Lottie Knutson blev rikskänd sedan hon informerat ärligt om de förödande konksevenserna av tsunamin i Thailand 2004.

Lottie Knutson blev rikskänd sedan hon informerat ärligt om de förödande konksevenserna av tsunamin i Thailand 2004.

Nyhet

Fritidsresors Lottie Knutson slutar

Lottie Knutson, resebranschens mesta kändis, slutar på Fritidsresor. Hon blev folkkär sedan hon, till skillnad från UD, öppet och rättframt informerat om vad som hände på Thailands stränder efter tsunamikatastrofen 2004.

Text: Travel News • 2014-09-09 Uppdaterad 2014-09-09

Lottie Knutson har varit ansvarig för Fritidsresors kommunikationsavdelning i 15 år. Men nu går Lottie  Knutson vidare och lämnar sin operativa roll i Fritidsresegruppen.

– Det har varit ett extremt svårt beslut som jag fattat på helt eget initativ. Resebranschen är en underbar bransch att jobba i, men det dags för mig att utvecklas åt andra håll också, säger hon Till Travel News.

Lottie Knutson, som fyllde 50 år i våras, har varit tjänstledig under våren för att skriva en bok om krishantering: Nödrop – när krisen kommer. Boken handlar om vad som hände 2004 då Lottie blev ett ansikte för hela Sverige i samband med tsunamikatastrofen, sedan hon kritiserat den svaga räddningsinsatsen från UD. kommer ut i november och de närmaste månaderna kommer hon att ägna sig åt marknadsaktiviteter runt den nya boken.

Dessutom fortsätter hon med styrelseuppdragen i H&M och Stena Line.

– Och jag kommer att ingå i ett nyinstiftat marknadsråd för Fritidsresegruppen, där vi bland annat diskuterar framtida affärsutveckling. Jag kommer också att göra en del föreläsningar kring den digitala resan och online content. Jag vill inte hoppa in i någon ny operativ roll direkt.

Lottie Knutson är i botten utbildad journalist och genom den nya boken, där hon gjort intervjuer, har hon åter känt suget att skriva reportage.

– Jag har hittat tillbaka till mitt eget skrivande och det är extremt roligt.

På sin Facebook-sida skriver hon: “Detta är spännande – jag är ju van vid att alltid ingå i ett större sammanhang – och samtidigt lite läskigt: jag har aldrig tagit ett sånt här steg tidigare och har länge känt att jag vill göra någonting nytt.”

Katarina Myrberg


Text: Travel News • 2014-09-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top