Annons
Annons

982248.jpg

Nyhet

Slow travel – med tåg genom Alaska

Att resa långsamt ger fler upplevelser per kilometer. Att resa med tåg är att resa långsamt. I alla fall jämfört med att flyga. Paul Becker älskar när det inte går fort – och har skrivit en blogg om en tågresa i Alaska.

Text: Per J Andersson • 2014-09-09 Uppdaterad 2021-06-23

Slow travel – med tåg genom Alaska

Paul Becker är tågfantast och har bland annat åkt tåg genom hela USA. Vid det här laget har han klämt 36 delstater på räls. Sammanlagt blir lite mer än 2 600 mil. I maj i år åkte Paul för första gången tåg genom Alaska.

– En fantastisk resa! sammanfattar han.

Paul Becker berättar om sin upplevelse i en kort reseblogg om resan, som började i Anchorage.

– Jag har alltid varit fascinerad av detta sätt att förflytta sig på. Jag gillar långsamheten och det civiliserade sättet att resa med besök till restaurangvagnen och livet ombord, säger Paul och tillägger:
 
– Hoppas ni gillar min blogg. Den ger förhoppningsvis bra info för andra som är sugna på att ta tåget i Alaska.

Alaska by rail

Läs Paul Beckers blogg om tågresan i Alaska.

Radio Vagabond om långsamma resor

Om en vecka kommer ett nytt avsnitt i Radio Vagabond/Vagabonds podcast. Denna gång handlar det om långsamma resor. Det blir såväl praktiska tips som filosofiska funderingar om det långsamma resandets nödvändighet av Vagabonds Per J Andersson och kulturjournalisten Dan Jönsson, verksam i bland annat Dagens Nyheter. Därtill kloka ord av en av 1900-talets bästa reseskribenter, Ryszard Kapuscinski.
 


Text: Per J Andersson • 2014-09-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen