Annons
Annons
Är det en rymdstation, fisk eller mussla? Eller är det kanske en jättesnigel från yttre rymden? Nej, det är Pekings senaste spejsade lyxhotell.

Är det en rymdstation, fisk eller mussla? Eller är det kanske en jättesnigel från yttre rymden? Nej, det är Pekings senaste spejsade lyxhotell.

Nyhet

Pekings nya rymdhotell

Vad kan 60 designers från hela världen skapa tillsamman? Jo, ett futuristiskt designhotell i Peking som ser ut att komma från yttre rymden. Snart öppnar hotellet sina portar.

Text: Helle Kikerpuu • 2014-09-10 Uppdaterad 2021-06-23

Pekings nya rymdhotell
På natten ser hotellet ännu mer ut som Månbas Alpha.

Yanqi Lake Kempinski Hotel Beijing är en uppvisning av Kina och kinesisk kultur. Ett bygge som Pekings kommunalpolitiker utan att rodna kan skryta med inför omvärlden.

Från framsidan ser byggnaden ut som en stigande sol. En sinnebild för Kinas snabba ekonomiska tillväxt. Entrén till hotellet är format som en gapande fiskmun och symboliserar välstånd. Från sidan ser byggnaden ut som en mussla, vilket symboliserar lycka och förmögenhet. Detta är bara några av de symboler och extravaganta detaljerna som ska visar på hotellet och Kinas storhet.

Det har tagit två år och 9 300 arbetare för att färdigställa bygget och allt tyder på att hotellet slagit på stort. Lyxig luftkvalitén är ett måste, designen och inredningen av det kända designföretaget diLeonardo inspirerades av utsikten över sjöarna.

Hotellet öppnar under slutet av året, men redan nu kan man få se glimtar av det på hotellets hemsida.

Spana, frestas, bli impad

Kolla in hotellet: Yanqi Lake Kempinski Hotel Beijing.

Du som läste om det här hotellet kanske också gillar det här:

Blir det här världens snyggaste hotell?


Text: Helle Kikerpuu • 2014-09-10
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top