Annons
Annons

1032013.jpg

Nyhet

Förstaklassbiljetter till USA såldes superbilligt av misstag – flygbolaget vägrar godkänna biljetterna

Ett fel i bokningssystemet gjorde att biljetter i första klass med United Airlines såldes för cirka 600 svenska kronor. Tusentals biljetter hann säljas innan felet upptäcktes i förrgår.

Text: Johanna Jackson • 2015-02-13 Uppdaterad 2015-02-13

Missen berodde på ett fel i valutakonverteringen. Resenärer som valde att få priserna på biljetterna från London till New York i danska kronor kunde köpa förstaklassbiljetterna för 491 danska kronor, drygt 600 svenska kronor, enligt The Telegraph.

Enligt BBC kostar dessa biljetter runt 6 000 dollar i vanliga fall – ungefär 50 000 svenska kronor.

Det amerikanska flygbolaget vägrar dock att godkänna biljetterna. Något som har väckt ilska hos resenärer och resebyråer som känner sig snuvade och som menar att flygbolaget bryter mot den amerikanska transportstyrelsens regler som säger biljetter som sålts till ett felaktigt pris ändå måste godkännas av flygbolaget som sålt dem.

Regler som United verkar bortse ifrån:

”United underkänner bokningar från flera tusen personer som försökt utnyttja ett fel i mjukvaran från tredje part som gav fel valutakurs, trots att United lagt in rätt priser”, säger de i ett uttalande på twitter.

I ett liknande fall från förra året såldes 900 förstaklassbiljetter till ett felaktigt pris med Singapore Airlines. Dessa biljetter godkändes dock och resenärerna, som hade köpt biljetter i första klass till ekonomipris fick resa på dessa. 

Missa inte!


Text: Johanna Jackson • 2015-02-13
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen