Annons
Annons

1044097.jpg

Nyhet

Tripadvisors censur: fick inte använda ordet feminism i recensionen

Tripadvisor har väckt starka känslor på sociala medier sedan man tagit bort en recension på grund att det innehöll ordet feminism.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-17 Uppdaterad 2021-06-23

Efter att besökt restaurangen The Bell i engelska Bedfordshire och bevittnat hur ägaren nafsade servitrisen på axeln, klappade henne på rumpan och gjort kyssljud mot henne, bestämde sig Christina Fowler att skriva en recension baserat på hennes betraktelser. 

Oturligt nog (för Christina) använde hon orden feminism och kvinnofientlig i recensionen vilket var tillräckligt för att den världsledande recensionssajten Tripadvisor skulle anse att det var motiverat att plocka bort inlägget.

Tripadvisors censur: fick inte använda ordet feminism i recensionen

– Jag blev överraskad, Jag förstår inte vad som var fel med inlägget. Jag tilläts att posta det igen efter att jag tog bort orden “kvinnofientlig” och feminism” men jag kan inte se hur något av orden är särskilt chockerande, säger Christina Fowler.

Till The Guardian säger Tripadvisors talesperson James Kay att inlägget plockades bort då de bröt mot sidans riktlinjer som ber användare att avstå från att skriva personliga etiska, politiska eller religiösa åsikter på sidan.

Inte heller restaurangen uppskattade hennes recension. I ett svar som nu tagits bort, (men som går att läsa här) skriver värdinnan, som hyllar ägaren som hon menar är “en snäll arbetsgivare omtyckt av många”, att hon tycker det är tråkigt att Christina inte fokuserar på ställets fantastiska mat och vin utan istället “tycker det är nödvändigt att dela med sig av tråkiga, felaktiga och feministiska åsikter på ett publikt forum”.

Restaurangens svar och censuren av inlägget orsakade en twitterstorm och ledde till kritik på sociala medier. 

Källa: travelnews.

Läs även: 

10 skrattframkallande parodier på flygbolagets nya logga

“Smutsigt, illaluktande och gammalmodigt”– turisterna totalsågar Stockholm


Text: Johanna Jackson • 2015-03-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top