Annons
Annons
Foto: Thinkstock.

Foto: Thinkstock.

Nyhet

Airbnb-lägenhet användes som bordell

En australiensk kvinna från New South Wales fick sitt hem omvandlat till en ”bordell” efter att hon hyrt ut sin lägenhet till en kvinna som hon kommit i kontakt med via uthyrningssajten Airbnb.

Text: Johanna Jackson • 2015-06-30 Uppdaterad 2015-06-30

Lägenhetsägaren säger att hon är en flitig användare av uthyrningssidan och att hon aldrig haft problem tidigare. Men när hon nyligen hyrde ut sin lägenhet till vad hon trodde var en turist, gick det inte som hon hade tänkt sig.

Till den lokala tidningen Northern Star säger hon träffade den påstådda sexarbetaren på Airbnb men att de skötte betalning av lägenheten utanför sajten. Kvinnan skulle hyra lägenheten i två nätter, men redan efter några timmar började uthyrarens grannar fatta misstanke då ett suspekt antal män kom och lämnade lägenheteni en stadig ström, varpå grannarna larmade ägaren.

Ägaren ska då ha återvänt till lägenheten för att konfrontera kvinnan som lämnade platsen strax därefter. 

Vagabond skrev om en liknande händelse förra året då en New York-bo blev chockad när han insåg att hans lägenhet användes till en hålla en sexorgie i, men enligt en talesperson för uthyrningssajten är det extremt ovanligt att sådant här händer.

”Detta var inte en Airbnb-reservation. Över 40 miljoner gäster har använt sig av Airbnb och problem för gäster och värdar är otroligt sällsynt.”

Talespersonen säger även att de har varit i kontakt med ägaren till lägenheten för att erbjuda stöd.

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-06-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen