• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Utforska det alternativa Grekland

  I Grekland är möjligheterna många för dig som gillar utomhusaktiviteter, och landet är en idealisk destination för alla former av alternativ turism. Här tipsar vi om hur du får ut det mesta av din resa till Grekland för att upptäcka landets kulturarv, rika natur och varierade ekosystem på ett alldeles unikt sätt.

  Utforska det alternativa Grekland
  Aradena Gorge. Foto: GNTO / Y.Skoulas

  Rethymno

  Om du är sugen på att uppleva underbara cykelturer på den pittoreska landsbygden bland historiska sevärdheter under Kretas soliga himmel är cykling i Rethymno något för dig. Här kan du cykla oavsett hur erfaren du är, även om vissa av vägarna kan vara något krävande med sin kuperade terräng. Så hoppa upp på cykeln för chansen att uppleva vacker natur med vinden i håret.

  I Rethymnos finns en magnifik natur med de Vita bergen och berget Psiloreitis och de grekiska byarna. Du kan även testa de kretensiska rätterna som är fulla med smak och som med fördel avnjuts tillsammans med ett glas raki eller ett lokalt vin, till ljudet av grekisk folkmusik. Så lämna de vanliga utlandssemestrarna bakom dig ett slag och upplev Kreta med cykel! 

  Se mer: Rethymno på cykel

  Cykling i Rethymno Foto: Rethymno Guide

  Andros

  Till skillnad från de andra öarna i Kykladerna, är Andros perfekt för vandring, tack vare den bergiga naturen och de många vackra källorna som erbjuder en unik upplevelse. De många vandringslederna underhålls och registreras av lokala organisationer för att fler ska hitta till de många guldkornen, och dess arbete har lönat sig. Idag hittar allt fler hit för att njuta av den unika vandringen.

  När du vandrar i Andros kommer du få uppleva allt ifrån gamla broar, vattenkvarnar och dalar till små vattenfall! Du kommer gå längst med floder som Achla, Vori, Pythara, på stenmurade stigar och med en utsikt du sent ska glömma. Några av lederna sträcker sig nästan ända ut till öns yttersta bergskam. 

  Se mer: Andros

  Andros, Chora Foto: GNTO / K. Vergas

  Zagori

  Forsränning och kajakpaddling sker vanligtvis i Grekland mellan oktober och maj, men i vissa floder kan du njuta av dessa aktiviteter året om, som vid Voidomatis-floden, nära Zagori. Det är ett imponerande komplex av pittoreska stenbyar, byggda i en magisk miljö. Viodomatis är en av de renaste floderna i Europa och ligger mitt i ett vackert landskap. Här kan även du som är nybörjare testa på forsränning, eftersom rutten på 5 kilometer inte har några speciella svårigheter vilket gör att du inte behöver ha någon större förkunskap. Forsränningen börjar vid stenbron Aristi, pch slutar vid Kleidonia Bridge, som är en unik bågbro och en pärla som måste ses längst flodvägen. 

  Se mer: På dessa destination kan du testa forsränning

  Voidomatis River Foto: GNTO / Y.Skoulas

  Parnassos

  Hoppa upp på din cykel och ta dig upp till Mountain Parnassos. Det är det mest kända bland History Mountain i Grekland, och fick ge namn till området som är känt som Parnassida idag. Här finns det gott om mysiga, grekiska byar och du flera historiska eller kosmopoliska bosättningar att uppleva och föra dina tankar bakåt i historien.

  Se mer: Villages of Mount Parnassos

  Arachova Foto: GNTO / K.Vergas

  Grevena

  Grevena ligger i västra Makedonien vid den norra delen av bergskedjan Pindos. Här kan du följa någon av de många stigarna genom den vackra naturen i det bergiga västra Grekland. Området är dessutom perfekt för dig som vill prova på terrängkörning på steniga och knappt tillgängliga stigar. Om ljudet av brusande motorer och snurrhjul lockar dig måste du besöka Grevena och delta i organiserade jeepturer i fjällspår med fyrhjulsdrivna fordon

  Se mer: Grevena

  Utmanande rutter. Foto GNTO-arkiv

  Välkommen hit!

  Läs mer om vad du kan se och uppleva i Grekland på visitgreece.gr! 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!