• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bästa tipsen till Lanzarote

  Svenska Louise Sverud är Lanzarotebo sedan tio år. Här ger hon sina bästa tips till den kanariska vulkanön.

  Bästa tipsen till Lanzarote

  Strand och bad

  1) Caleton Blanco

  Vita små stränder insprängda i lavalandskapet i norr. Perfekta små laguner för dem som har små barn eftersom vattnet håller sig varmt och är långgrunt vid lågvatten. Kör mot Orzola för att komma dit, när du kommer nästan upp till Orzola ser du stränderna eftersom de är vita mot allt det svarta runt omkring, det finns flera ställen att parkera. Tänk på att ta med picknick för det finns inga kiosker eller sådant där uppe (och inga toaletter) men det är ett spännande ställe att leta strandfynd och sola och bada.

  2) Papagayo

  Ett vackert naturreservat i söder. Man måste betala för att köra in men här finns flera fantastiska stränder, och turkost hav att bada i. Ta gärna med picknick eftersom utbudet av restauranger är begränsat.

  3) La Graciosa

  En liten ö två kilometer norr om Lanzarote. Att åka dit är som att förflytta sig flera århundraden bakåt i tiden. Här finns bara en handfull bilar och inga asfalterade vägar. Fantastiska stränder och trekkingmöjligheter. Det går båt från Orzola, den tar bara en kvart och det finns vattentaxi också.


  Städer och byar

  1) Arrecife

  Lanzarotes huvudort är hem för nära hälften av Lanzarotes beefolkning, och har en livlig shopping- och gågata. Åk gärna upp på 17:e våningen i vår enda skyskrapa, det finns ett kafé och en bar längst upp.

  2) Teguise

  Lanzarotes gamla huvudstad och mest känd för den jättestora söndagsmarknaden, men om man åker dit en annan dag är det en jättetrevlig by med många gamla fina byggnader och små tapasbarer samt en hel del museer och gallerier.

  3) Playa Quemada

  Söder om Puerto del Carmen. En liten trevlig fiskeby med fina fiskrestauranger och det finns en svart lava strand med spektakulär utsikt.

  4) Haria/Maguez

  Två byar uppe i bergen på norra sidan värda ett besök om inte annat så för utsiktens skull. Eventuellt har de redan satt upp julkrubban också, den i Haria brukar folk vallfärda till.

  5) Punta Mujeres

  Liten by norr om Arrieta (som också är värd ett besök). Här finns jättetrevliga små havsbassänger som inte många känner till, det är lite svårt att hitta till dem eftersom vägsystemet i byn är helknäppt men de ligger givetvis vid vattnet.....


  Bild 776375 

  Missa inte heller!

  Kaktusträdgården

  Mitt favoritställe på Lanzarote. Tiotusentals kaktusar i alla dess former i ett gammalt stenbrott omdesignat av César Manrique, den berömda konstnären och arkitekten som ligger bakom flera av Lanzarotes finaste besöksmål.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!