• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Jill Johnson om musik i Nashville

  2001 reste Jill Johnson till Nashville för första gången. Sedan dess har det blivit många återbesök. Här tipsar hon om ställena du inte får missa i en av USA:s främsta musikstäder.

  Jill Johnson om musik i Nashville

  1 12th and Porter
  Skön atmosfär

  Det här är en skön rockklubb av den där typen som vi inte har i Sverige längre. Här spelar allt ifrån Buddy Miller till mer okända artister. Det är mörkt, du dricker öl, konserterna börjar tidigt om kvällarna. Det enda som fattas är ett jordstampat golv och en gammal träbar. Inga rökmaskiner här inte!
  114 12th Avenue North, 12thandporter.net


  2 Bluebird Café
  Anrikt musikkafé

  Ett av de mest kända ställena i Nashville, byggt redan 1882. Stämningen är intim med akustiska spelningar. Tanken från början var att öppna en restaurang med några livespelningar då och då, så man byggde till en scen. På den scenen har sedan några av de största namnen inom countrymusiken spelat. Här upptäcktes den nya stjärnan Taylor Swift när hon bara var femton år.
  4104 Hillsboro Pike, bluebirdcafe.com  3 Country Music Hall of Fame and Museum
  Rockigt museum

  Kanske inte låter så rockigt med ett museum men det spelas live­musik här också och det är lite av ett måste. Museet ger en bra bild av hur countrymusiken kom till nere vid floden en gång i tiden. Dessutom tycker jag att den krossar myten som många svenskar verkar ha, att countrymusik är banal. Man inser i vilken utsträckning den kan kallas folkmusik och hur den har förgrenat sig ut till blues, jazz och annan musik.
  222 Fifth Avenue South, countrymusichalloffame.org  4 The Grand Ole Opry
  Klassisk musikscen

  Här har de allra största spelat. Varje lördag hålls konserter som också sänds live i radio i mer eller mindre hela USA och som blivit en tradition för många att lyssna på. Tidigare låg scenen i Downtown men med åren blev det för litet – man ville kunna dra ihop allt större arrangemang med större publik. Tyvärr förstördes delar av stället när Cumberland­floden svämmade över tidigare i år, så tills vidare hålls spelningar på annat håll.
  [bopry.com[/b]]  5 Fan fair
  Fyra musikfyllda dagar

  Fan fair, eller rättare sagt CMA Music Festival, är inte ett ställe, utan en fyra dagars musikfestival och ett måste för den som gillar country och kan besöka Nashville på sommaren. Det här är artisternas sätt att tacka fansen – de spelar gratis och det är musik överallt, hela tiden. Helt fantastisk upplevelse!
  [bcmafest.com[/b]]
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!