Borta Bra-bloggen

Flyg billigt till Asien i höst

2013-08-05 09:08 Kommentera

Singapore-cykeltaxi_1200x800px.jpg
Dra till Singapore för under 4000 kronor. (Foto: Göran Ingman)

Bangkok för 3300, Kuala Lumpur för 3700 och Tokyo för 4000 kronor. Emirates intåg på den svenska flygmarknaden ger oerhört billiga biljetter till Asien i höst.

Att Emirates börjar flyga mellan Arlanda och Dubai är kul i sig. Direkflyg med ett av världens bästa, och lyxigaste, flygbolag till ett resmål som bara växer i popularitet bland svenskarna.

Fast följdeffekten av Emirates entré är ju faktiskt ännu bättre.

Flygbolaget nöjer sig inte med att få dig och mig att resa till Dubai, utan vill väldigt gärna ta en rejäl tugga av den stora kaka med svenskar som flyger till Asien varje år. Dubai ligger "på vägen" österut och är ett bekvämt stopp för ett flygplansbyte mot Sydostasien, Japan, eller Australien och Nya Zeeland.

För att konkurrera med bolag som Qatar Airways, Turkish Airlines och Finnair sänker Emirates biljettpriserna österut. Eller dumpar, snarare.

Flygresor.se, störst och bäst i Sverige på att jämföra priser på flygbiljetter, hittar idag sådana här priser.

Läs och dregla:

  • Tokyo från cirka 4000 kr t/r

  • Hongkong från cirka 3200 kr t/r

  • Bangkok från cirka 3300 kr t/r

  • Kuala Lumpur från cirka 3700 kr t/r

  • Singapore från cirka 3800 kr t/r

  • Sydney från cirka 6700 kr t/r

  • Auckland från cirka 7200 kr t/r

Så låga priser måste väl ha en hake, eller? Japp.

Du måste resa mellan 4 september och 23 oktober, så det går inte att boka någon vinterresa till Asien till de här priserna.

Men så är det alltid: resa riktigt billigt gör man bara utanför högsäsong.

2013-08-05 09:08 Kommentera

Anonym 1904022506

Göran är resejournalist, redaktör och fuskar i foto. Han gillar mazariner, New York, Asien, Grekland och fönsterplats. Göran frilansar för Vagabond och bloggar även på BortaBra.se. Nya prylar, appar och att lägga timmar på nätet i jakt på billiga resor är främsta tidsfördriv. Mäktigaste reseupplevelsen hittills fick han i Antarktis. Bästa ännu inte gjorda resan är vandring i Nepal. Eller cykel i Champagne. Eller kanske en rundresa i Burma.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206