Borta Bra-bloggen

Höstresa: Dubai, Singapore och Boracay för bara 6800 kronor

2013-08-15 10:19 2 kommentarer

Singapore-Marina-Bay-Sands_1200px.jpg
Marina Bay Sands är dyrt, men värt varenda singaporedollar. (Foto: Göran Ingman)

Jag har en böjelse. Att leta billiga flygbiljetter på nätet får mig verkligen att gå igång.

Vissa tycker att det är förbaskat tråkigt, och jag kan förstå det. Ibland blir valen för många och man sitter i timmar framför datorn och bara blir irriterad. Så mycket att man kanske till och med börjar längta efter en gammal hederlig resebyrå som kan göra jobbet åt en.

För mig är nätjagandet efter
prisvärda flyg en del av reslusten. Jakten på nästa upplevelse. Ett sätt att upptäcka vart nästa resa skulle kunna gå: Aha, så där skulle man ju kunna flyga. Om jag reser med flygbolag A till plats X, kan jag ta ett anslutande flyg med B till destination Y. Och det kostar inte mer än så där.

Naturligtvis hjälper det om du vet hur du ska leta och med vilka verktyg, men det får bli ett annat inlägg. Väldigt mycket finns att tipsa om där.

Nu vill jag berätta hur jag
skulle ha rest i höst – om inte en lång föräldraledighet hade väntat. För mig stannar det vid en sökning, men för dig kanske det här kan bli verklighet.

Snajdiga flygbolaget Emirates börjar köra från Stockholm till Dubai i höst, den 4 september går första flyget. Jag skrev om bolagets billiga kampanjpriser i ett tidigare inlägg, och det triggade ressuget så mycket att jag totade ihop den här resplanen:

Dubai – Singapore – Boracay (Filippinerna)

Från historielöst snabbväxande Dubai, via ett Singapore där blänkande skyskrapor är fast förankrade i landets kolonialförflutna, till palmerna och det ljumma, blågröna havet vid sköna White Beach på Boracay. För bara 6800 kronor. Vilken resa det skulle kunna bli.

Hotell är naturligtvis inte inräknat, så slutbudgeten blir betydligt högre än så. Men att kunna flyga billigt och smidigt, det är en riktigt bra början. Tänk bara på att kampanjbiljetten måste bokas senast 31 augusti och resan måste ske mellan 4 september och 23 oktober.

Just nu kostar tur/retur-biljetten till Singapore via Dubai 5600 kronor (biljetter har funnits för så lite som 4000 kronor) och att resa vidare från Singapore till Boracay med lågprisflyg (se nedan) går på cirka 1200 kronor tur/retur.

Två saker gör den här färdplanen möjlig:

1. Att Emirates med sina billiga kampanjresor från Stockholm också erbjuder möjlighet till gratis stopover i Dubai. Du kan alltså boka Stockholm – Singapore, men lägga in ett längre stopp i Dubai utan att det kostar något extra. Exakt hur stopover bokas har jag inte kollat upp. Något ska ni väl göra själva? Men biljettreglerna tillåter ett stopp utan kostnad och ett till stopp för 450 kronor för den som vill göra Dubai på både ut- och hemresan.

2. Att det Singaporebaserade lågprisbolaget Tiger Airways faktiskt flyger direkt mellan Singapore och Kalibo som är en av två flygplatser du kan använda för att ta dig till Boracay.

Jag skulle nog lägga tre dagar i Dubai, fyra Singapore och en vecka på Boracay. Och jag skulle bo minst två nätter på klotets häftigaste hotell, Marina Bay Sands (bilden) i Singapore, trots att det är ganska dyrt. Upplevelsen är värd varenda singaporedollar, tro mig.

Hur låter det som höstsemester?

2013-08-15 10:19 2 kommentarer

Anonym 1904022506

Göran är resejournalist, redaktör och fuskar i foto. Han gillar mazariner, New York, Asien, Grekland och fönsterplats. Göran frilansar för Vagabond och bloggar även på BortaBra.se. Nya prylar, appar och att lägga timmar på nätet i jakt på billiga resor är främsta tidsfördriv. Mäktigaste reseupplevelsen hittills fick han i Antarktis. Bästa ännu inte gjorda resan är vandring i Nepal. Eller cykel i Champagne. Eller kanske en rundresa i Burma.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206