Karins värld

Vandrande hjältar

2013-06-23 13:45 1 kommentar

Hatar är ett starkt ord, men låt oss säga så här: Jag och cyklar har något emot varandra. Jag går hellre.
Det hindrar mig inte att imponeras av folk jag mött som är ute och cyklar typ jorden runt. De är faktiskt några stycken, de där typerna. Och jag skulle vilja vara lite som dem. Ta sig fram för egen maskin, resa billigt, fysiskt och säkert meditativt när vägen tillåter. Härligt och jobbigt om vartannat. Men ändå. Cykel, näh. Inte riktigt min grej.

Därför blir jag glad att se att det finns de som föredrar att gå. Riktigt långt. De verkliga hjältarna är de som traskar fram i världen, ett steg i taget, och inte kan sitta och vila i nedförsbackarna.

Nyligen startade två långpromenader från Sverige, som jag känner till.
Den ena står fotografen Mats Andrén för. Han är på väg till Sydney i Australien (jo, sant) och honom följer du här:
http://the-walk.se/

Den andra är 21-åriga Lovisa Håkansson och hennes kompis Loïs, som går från Sigtuna till Santiago de Compostela. En förlängd variant av den mest kända pilgrimsvandringen i Europa alltså. Dem följer du här:
http://thegreenpilgrims.blogspot.se

Själv ser jag fram emot fjällvandringar i Jämtland i juli. Alltid nåt.

Vandrarskor.jpg
Mina fötter vilar under en vandring i Lake District, i september förra året.

2013-06-23 13:45 1 kommentar

Anonym 1432375747

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842