Karins värld

Är kriget slut nu?

2014-04-15 06:36 Kommentera
Kategori: Asien

Det har firats buddistiskt nyår, Songkran, de senaste dagarna och detta är förenat med ett regelrätt krig längs gatorna i många thailändska byar och städer. Vattenkrig alltså.

Man kastar vatten på allt som rör sig, allt som står still, allt som försöker komma undan, allt som går på ben eller hjul. Det är bara att resignera inför högtiden som tydligen ska symbolisera att gå "ren" in i det nya året, som också är början på en välbehövlig regnperiod.

Men eftersom Songkran utvecklats från ett vänligt skvättande till att ösa vattenmassor ur slangar, vattenpumpgevär, tunnor och vad-du-nu-har-tillhands och dessutom med färg och talk i tillägg är det inte säkert att du går direkt nytvättad ur leken, utan snarare doppad i färg och puder.
Det finns även de som lägger isbitar i vattnet för att bjuda på en riktig kalldusch, med hårda inslag.

I nationalparken Khao Sok träffade vi Bangkokbor som flydde aktiviteterna i stan för en lugn tillvaro i djungeln. Och på väg tillbaka till Phuket igår eftermiddag blev vi, i tryggt förvar i en bil, attackerade längs vägen. Ganska kul att se, så där inifrån bilfönstret. Idag ska vattenkriget vara över, och saker återgår mer till det normala.

Songkran1.jpg
Vi har det bra, vi här bak i bilen.
Songkran2.jpg
Blöta lekar. Tyvärr är också Songkran en trafikolyckornas högtid, med fyllekörningar och hastiga överfall längs vägarna.
Songkran3.jpg
En av alla frivilliga som är ute för att göra rent på gatorna under Songkran.
Songkran4.jpg
Men har man gett sig in i leken får man leken tåla....
Songkran5.jpg
....och har man lite färg med sig kan man även måla. Till exempel ett bilfönster.

2014-04-15 06:36 Kommentera
Kategori: Asien

Anonym 1432375747

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842