• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • USA:s bästa bryggerier

  Förknippar du amerikanskt öl med tunt blask är det dags att tänka om. Dryckesexperten Jerry Lindahl guidar oss till fem sköna bryggerier som garanterat kommer att överraska dina smaklökar.

  USA:s bästa bryggerier
  På Brookyln Brewery är man inte rädd för att exprimentera med udda smaker.
  Yrke: Dryckesexpert. Driver avecprovning.se och håller provningar, kurser och föreläsningar om mat och dryck. Favoritöl: Sierra nevada pale ale.

  Jerry Lindahl. Yrke: Dryckesexpert. Driver avecprovning.se och håller provningar, kurser och föreläsningar om mat och dryck. Favoritöl: Sierra nevada pale ale.

  1 Sierra Nevada Brewing Co

  Det tongivande bryggeriet

  Ken Grossman började 1979 att förverkliga sin dröm om ett eget bryggeri och året därpå bryggde han den första Sierra Nevada Pale Ale. Sierra Nevada Pale Ale anses vara ett av världens bästa öl. Ett öl med stor karaktär och typisk amerikansk humleprofil med mycket grapefrukt och blommighet men ändå så elegant. Bryggeriet har regelbundna besöksturer.
  sierranevada.com

   

  2 Boston Beer Co

  Ett stort bryggeri med mycket hantverk

  Boston Beer Co grundades 1984 av Jim Koch och stakade snabbt ut vägen för den nya små­skaliga bryggtrenden. Bryggeriet i Boston ligger en kort taxiresa från flygplatsen och har även ett sevärt museum. När ölet Samuel Adams Boston Lager lanserades tog det bara sex veckor innan ölet valdes till "The Best Beer in America". Bryggeriet har regelbundna besöksturer.
  bostonbeer.com

   

  3 Brooklyn Brewery

  Ett bryggeri i New York

  Varför inte passa på att besöka Brooklyn Brewery i New York när det är så billigt att åka dit?
  Ett stort sortiment av roliga och lite annorlunda ölsorter och stilar. Bryggmästare Garrett Oliver är känd för att våga ta ut svängarna med sina brygder och experimenterar vilt med olika malt- och humlesorter.
  Resultatet blir ofta något utöver det vanliga och flera av dem finns på stora buteljer. Bryggeriet har regelbundna besöks­turer.
  broklynbrewery.com

   

  4 North Coast Brewing Co

  Började som bryggeripub

  Under bryggmästare Mark Ruedrichs ledarskap har man byggt upp ett gott rykte med sina olika öl och vunnit mer än 70 nationella och internationella tävlingar. Red Seal Ale, Old Rasputin Russian Imperial Stout och Brother Thelonious, för att bara nämna några, är brygder som ölälskare världen över är välbekanta med. Ett besök i bryggeriets restaurang med live­musik och en tur i bryggerimuseet gör ett besök fulländat.
  northcoastbrewing.com

   

  5 Anchor Brewing

  Kanske USA:s äldsta bryggeri

  Bryggeriets rötter kan spåras tillbaka till guldrushens dagar och som vid ägarbytet 1896 fick namnet Anchor. Det har genom åren flyttat minst sex gånger på grund av jordbävningar och bränder. Dagens Anchor Brew-ing Company drivs sedan 1970 av vinmakaren Fritz Maytag och är fortfarande mycket små­skaligt. Den ursprungliga tanken var att brygga öl som man gjorde på 1800-talet. Besöksturer måste bokas i förväg.
  anchorbrewing.com

  Sierra Nevadas eleganta bryggeri.

  Sierra Nevadas eleganta bryggeri.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!