• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 sommarresor med bil i USA – Vagabonds chefredaktör tipsar

  Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström är USA-fantast och huvudförfattare till Roadtrip – USA:s bästa bilresor. Här tipsar han om fem stycken USA-rutter som passar extra bra på sommaren eller tidig höst.

  5 sommarresor med bil i USA – Vagabonds chefredaktör tipsar
  En roadtrip i USA är ett reseäventyr man bör göra minst en gång i livet. Foto: Istock.

  1. Nordvästkusten

  Highway 1 mellan LA och San Francisco är en riktig klassiker, men det också lite väl många som vill åka den berömda sträckan under sommarmånaderna. Styr istället kosan norrut från San Francisco, genom vindistrikten i Napa och Sonoma och upp längs kusten mot delstaten Oregon. Kolla in stora redwoodträd och spendera ett par dagar i hipstermetropolen Portland, känd för sitt mat- och musikutbud.

  Cannon Beach. Kör upp längs med Oregonkusten...

  För att spendera några dagar i hipstermekkat Portland.

  2. New England

  Kusten utanför Boston bjuder på vita stränder, karga klippor och pittoreska fyrar. Här hittar man bland annat Cape Cod och Marthas Wineyard, där otaliga presidenter har spenderat sina semestrar. Längre norrut, i delstaten Maine blir naturen ännu vildare. Frossa i mumsiga lobster rolls och åk på valsafari.

  Marshall Point, Maine.

  3. Alaska

  Högsäsongen i Alaska är kort, sommar och tidig höst är bästa tiden att se USA:s största och vildaste delstat. Välkommen till ett Norrland på steroider, här bor det fler björnar än människor och naturen är bland det mäktigaste man kan uppleva i USA.

  Vidunderliga Mount McKinley/ Denali drygt 20 mil norr om Anchorage.

  Genom ingenmansland i Alaska.

  4. Catskillsbergen

  I de svala och lummiga bergen norr om New York kan man vandra, fiska och njuta av lugnt lantliv – bara ett par timmar från Manhattan. Ett givet stopp är konstnärstaden Woodstock, där såväl David Bowie som Bob Dylan har haft hus.

  Badpaus i Hudsonfloden.

  5. Route 66

  En gnutta uttjatad men ändå något av ett måste för USA-entusiasten. Vägen från Chicago till Los Angeles är alla amerikanska landsvägars moder och späckad med populärkulturella referenser, från nobelpristagaren John Steinbeck till rockens farfar Chuck Berry. 

  Route 66, obotlig roadtripklassiker.

  Mäktiga Monument valley.

  Köp boken Roadtrip!

  Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond.

  Beställ boken Roadtrip på shop.vagabond.se, missa inte heller att gilla oss på Facebook – för mer reseinspiration i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!