• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 resor till häst

  Har du drömt om att galoppera fram över amerikanska prärien eller att uppleva Afrikas vilda natur från hästryggen? Eller kanske en ritt på en vit sandstrand? Här har du flera härliga alternativ, enda problemet är att välja.

  5 resor till häst
  Galoppera bland giraffer och elefanter på Kenyas savann. Foto Häst & sport resor.

  1. Kenya
  Ridsafari i Afrika

  Fantiserar du om vilda djur och total frihetskänsla? På ridsafari med Häst & Sport Resor i Kenya kan du galoppera bredvid hjordar av zebror och gaseller. Under turen, som går genom ett av Afrikas djurtätaste områden, har du chans att se De fem stora: leopard, buffel, noshörning, elefant och lejon. Grundarna Tristan och Lucinda har levt med hästar hela livet och bjuder in dig till sin gård från 1920. För att åka på den här resan krävs det att du är en van ryttare.
  hastsportresor.se

  2. Island
  Vulkaner och hav

  Njut av Islands magiska natur från ryggen på en stadig islands­häst. Hästresearrangören Flygande Pass har har ett antal olika upplevelser att välja mellan. Till exempel kan du ta tempen på vulkanen Hekla eller hjälpa bönderna att samla in fåren. Unikt för den här turen är att det följer med en skock på 50–60 löshästar, vilket gör att du har möjlighet att rida många olika hästar under turen. Lägsta ålder för långturer är 11 år.
  flygandepass.se

  3. USA
  Cowboyliv på ranch

  Har du alltid drömt om att vara en riktig cowboy? Bo på en "working ranch" i Montana och upplev vida prärier och ranchliv. Du får vara med och lära dig boskapsskötsel, driva kor, laga hagar och allt som hör ranch­livet till. De flesta hästarna är quarterhästar som lämpar sig perfekt för westernridning och dessutom är lugna och lätthanterliga. Alla med god fysik kan hänga med även om du inte ridit mycket innan.
  greenways.se

  4. Spanien
  Rid på stranden

  Är du sugen på storslagna höjder, vackra vyer och galopp längs stranden? Hippo Tours anordnar olika långturer till häst i Spanien. Ridcentret ligger norr om Barcelona och man kan rida såväl uppe i Pyrenéernas storslagna höjder som ut till kusten Costa Brava. Flera av
  turerna innebär 5–7 timmar i sadeln per dag, håller högt tempo med mycket galopp och kräver att du är en van ryttare. Andra turer är lugnare.
  hippotours.se

  5. Turkiet
  Galopptävlingar

  Vill du inte rida själv, utan föredrar att titta på? Equi Tours arrangerar en upplevelseresa till Istanbul med International Racing Festival som höjdpunkt för den hästintresserade. Galopptävlingarna går av stapeln 1–2 september i år och utlovar mycket action och en prispott på ca 13 miljoner kronor. ­I resan ingår även annan sightseeing, shopping, kulturella besök och historiska sevärd­heter.
  equitours.se

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!