• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 24 galna saker som du bara kan se i Japan

  Bevisen på att Japan är ett unikt och minst sagt märkligt land.

  24 galna saker som du bara kan se i Japan
  En myriad av intryck, Downtown Shibuya, Tokyo. Foto: Thinkstock.

  Om du inte hade tänkt åka till Japan för den fantastiska kulturen, de neontäta och högteknologiska storstäderna och den välrenommerade restaurangscenen, så kanske de här unika och egensinniga företeelserna kan locka dig.

  1. Det finns automater för precis ALLT

  Snabbmatsautomat vid Haneda Airport. Foto: David McKevley via Flickr/Creative Commons.

  Japan – varuautomaternas okrönte regent. Från färska krabbor, ägg och sallad till öl, bröd på burk, kompletta blomarrangemang, använda trosor, paraplyer och sexleksaker, i Japan finns nästan allt.  

  2. Snoppfestivaler 

  Samtidigt som den Tokyobaserade konstnären Rokudenashiko (Megumi Igarashi) riskerar två års fängelse för att hon använde avbildningar av sin vagina i olika konstprojekt, är den årliga penisfestivalen, Kanamara Matsuri en fullt legitim familjefest som dras tusentals besökare.

  3. En sju våningar hög vuxenbutik

  För att ha så starka morallagar (läs ovan) är Japan paradoxalt nog extremt intresserad av sex. M's pop life department i Akihabara är ett ökänt (eller känt) sju våningar högt varuhus som lockar till sig både turister och shoppingsugna Tokyobor. 

  4. Levande mat 

  Ikuzikuri– levande sashimi. Foto via GFDL/ Creative Commons.

  Ikuzikuri– levande sashimi. Foto via GFDL/ Creative Commons.

  Att äta levande fisk och skaldjur förekommer i ett flertal länder (som att äta ostron till exempel) och i Japan förekommer det att både räkor (obori ebi) och fisk (ikuzikuri) serveras levande.

  5. Kitkats i (nästan) alla smaker du kan föreställa dig

  Vattenmelon och salt? Jajamensan! Äppelcidervinäger och grönt te? Absolut! Kokt potatis, bubbelgum och ginger ale? Jo då. Sojasås? Ja, ni förstår nog grejen… 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!