Listor

En tjej som står i en bungalow med palmer och kaktus runt
Restips

Vagabond listar: Årets bästa resor 2022

För dig som längtar ut i världen men samtidigt vill resa så hållbart som möjligt tipsar Vagabonds redaktion om 25 destinationer att hålla koll på under 2022. Bon voyage!

Tva vandrare i Santa Fe USA
USA

5 platser vi längtar till i USA när gränsen öppnar

Snart är det äntligen fritt fram att resa till USA igen, åtminstone för vaccinerade resenärer. Vagabonds USA-expert och chefredaktör tipsar om 5 resmål värda ett besök.

Europa

Huvudstäderna i Europa med mest förutsägbart väder

Vill du kunna planera vad du ska packa med dig på resan? Ogillar du överraskningar? 35 av Europas huvudstäder har granskats utifrån hur ofta väderleken ändras under dagen – här är städerna med mest förutsägbart väder.

Grekland

25 guldkorn i Grekland

Grekland var först ut i Europa med att öppna för turister efter pandemin. Som vi längtat! För alla grekofiler där ute har vi listat våra absoluta favoriter – från öar och stränder till vandringsleder och spännande museer.

Grekland

Därför är Kreta Europas bästa ö

Hållbara sandstränder, rimliga priser och vackert väder. När resesökmotorn Momondo granskade 70 europeiska öar utifrån 19 olika faktorer – blev vinnaren Kreta. Här är anledningarna som gör Kreta till Europas bästa ö!

Italien

Städerna vi älskar mest i Italien – svenskarnas topp tio

Italien är ett älskat resmål av många svenskar. Här är de städer som fått flest hotellbokningar av svenska resenärer hos Booking.com mellan 2010 och 2019 – det senaste årtiondets topp tio!

Europa

Europas vackraste trädgårdar – 8 ljuvliga blomsteroaser

Från brittiska slottsparker och romantiska oaser i Italien till färgstarka blomsterhav i Holland. Här är 8 klassiska trädgårdar i Europa värda ett besök.

Europa

10 vingårdar i Europa som du kan bo på

Att bo på en vingård är precis så drömmigt som det låter! Här är 10 favoriter – från rustika klassiker till blå pärlor i den grekiska övärlden.

Restips

Världens 10 vackraste byggnader – enligt vetenskapen

Vem bestämmer vad som är världens vackraste byggnad? I en undersökning har man granskat 100 av världens mest kända byggnader utifrån hur väl de följer gyllene snittets proportioner. Här är de tio byggnader som rent vetenskapligt anses vara världens vackraste!

Restips

15 mathantverkare i Jämtland – värda en omväg

Den lokala maten är på frammarsch och i Jämtland finns det gott om kreativa eldsjälar. Här är våra 15 favoriter – perfekt för den som vill göra sin egen gastronomiska resa!

Scroll to Top