• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Bildspel: Inuti The Residence – världens lyxigaste flygplanssvit

  Resebloggaren Sam Huang vet att få mycket valuta av pengarna. Han specialiserar sig nämligen på att hitta extremt prisvärda resor. Nyligen flög han mellan Dubai och Sydney och fick chansen att utforska den lyxiga trerumssviten The Residence. Här är hans egna bilder från resan.

  Vagabond har tidigare skrivit om Sam Huang och hur han lyckades boka en jorden-runt-biljett i första klass för endast 2 500 kronor.

  Nyligen upprepade han succén och bokade en biljett med flygbolaget Etihad i en av deras lyxiga lägenheter –"Etihad Apartments". Biljetten skulle kostat honom 6 500 dollar, eller cirka 53 000 kronor enkel väg. 

  Men genom lite tur och genom att lösa in pluspoäng fick han biljetten för lyxlägenheten för bara 880 svenska kronor.

  Här är Sam i första klass under en tidigare resa med Emirates.

  – Mitt första råd är att spara poängen. Använd dem inte på korta flygningar inom Europa, som de flesta verkar göra, säger han till Vagabond. Det andra rådet är att välja rätt kreditkort, vad som är rätt för just dig beror på var du vill åka och hur du vill flyga. 

  – Det sista är att ha ett flexibelt schema. Bra biljetter som går att köpa för poäng blir tillgängliga med mycket kort förvarning och kan försvinna lika snabbt igen. 

  Mer om exakt hur han gjorde kan du läsa om i hans blogg. Sam var dock inte nöjd med att "bara" resa i lyxlägenheten utan siktade högre.

  För att se hans bilder klickar du bara på "nästa".

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!