Flyg

Ett flygplan på marken fotat ovanifrån
Nyhet

Lågprisflygbolagen storsatsar: Här är de nya rutterna 2022

Det nya året rings in med nya rutter på den svenska flygmarknaden. Lågprisbolagen Eurowings och Ryanair meddelar att man expanderar – både inrikes och utrikes – med direktlinjer till bland annat Visby, Hamburg och Korfu.

Nyhet

SAS fyller 75 år och lockar med låga priser

SAS, som efter pandemins början dragits med miljardförlust, firar 75 år med låga priser.

Nyhet

Nya direktflyg från Sverige till USA

Finnair utökar trafiken till USA med ytterligare flyg från Arlanda – de adderade flyglinjerna går till Los Angeles och New York.

Nyhet

Finnair lanserar direktflyg från Stockholm till Thailand och Miami

Många svenskar drömmer om en vinter på soligare breddgrader. Såpass mycket att Finnair bestämt sig för att lansera tre nya direktlinjer från Arlanda flygplats i Stockholm till tre solsäkra resmål – Bangkok, Phuket och Miami!

Nyhet

Ryanair börjar flyga från Stockholm Arlanda till hösten

21 nya rutter till 15 länder med totalt 89 avgångar per vecka. Nu har det blivit klart att Ryanair får en egen bas på Stockholm Arlanda – i oktober lyfter första flyget!

Nyhet

SAS börjar erbjuda corona-tester för reseintyg

För att förenkla för resenärer som behöver ett reseintyg erbjuder SAS, i samarbete med vårdföretaget Doktor24, mÙ�jligheten att göra PCR-test som diagnostiserar pågående Covid-19- infektion.

Nyhet

Ko till SAS: Återbetala resenärer inom en vecka eller riskera miljonvite

Konsumentombudsmannen, KO, har förbjudit SAS att dröja längre än sju dagar med att återbetala biljettpriset till dem som fått sina flygresor inställda. Om företaget byter mot KO:s förbud hotas det av ett vite på en miljon kronor i månaden.

Restips

Resorna vi drömmer om under pandemin

Vart drömmer vi om att resa? Och vad kostar en flygbiljett om vi skulle få för oss att dra? Har vi slutat att fantisera om sol och stränder? Och blev flygresorna så där skitdyra som experterna förutspådde? Vagabond har kollat statistiken och har svaret.

Krönika

Krönika: Bisarr flygresa med destination “ingenstans”

Under pandemin har flygbranschen drabbats oerhört hårt. Vagabonds krönikör Helle Kikerpuu reagerar på det senaste försöket att locka tillbaka kunderna – en bisarr resa till "ingenstans" för de som saknar att resa!

Nyhet

Miljardförlust för SAS – men kunderna ska få pengarna tillbaka

SAS släppte nyligen sin delårsrapport för kvartalet maj-juli och redovisar en förlust på 2,1 miljarder, men alla kunder som har rätt till återbetalning kommer få det menar SAS.

Scroll to Top