• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Charterbolag satsar på Burma, Jamaica och Dubai

  I vinter blir det charter med Fritidsresor till Jamaica och Grenada - och dessutom Dubai som ska kunna kombineras med indiska Kerala. Resebolaget hakar också på intresset för Burma, dit det blir resor med reguljärflyg via Bangkok.

  Charterbolag satsar på Burma, Jamaica och Dubai
  Till Burma kan man åka med ett svenskt charterbolag från och med i slutet av oktober. Foto: Thinkstock

  Sedan demokratiseringsprocessen inletts i Burma har det varit hausse för resor till det buddistiska landet beläget mellan Bangladesh och Thailand. Flera rundresearrangörer satsar på resor dit - och nu också charterbolagen. Två veckor på ett hotell i Ngapali, en badort 25 mil nordost om största staden Rangoon, kostar i november från 18 000 kr.

  Karibiska Grenada blir en ny destination, men bara i kombination med Barbados. Till Jamaica blir det därmed direktcharter från Sverige för första gången någonsin. Där har charterbolaget ett 20-tal strandnära hotell i turistorterna Montego Bay, Negril, Lucea och Ocho Rios.

  Det blir också charter till Dubai, som kan kombineras med Kovalam Beach i indiska Kerala. På så sätt återvänder Fritidsresor till Kerala, om än i liten skala, som man lämnade efter ett kort försök med direktcharter på 1990-talet.

  Fritidsresor meddelar samtidigt att man fortsätter att "uppgradera" Kanarieöarna med ett tjugotal nya hotell. Bland dessa finns flera hotell med barnförbud, ett hotell med ekologisk odling och holitstiskt center samt tre hotell med lyxiga lägenheter för självhushåll med guldkant. 

  REDAKTIONEN
  per@vagabond.se

   

   

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!