Dubai

Förenade Arabemiraten

Ska vi resa till diktaturer?

Är det moraliskt okej att resa till länder där regimen kränker mänskliga rättigheter? Ska vi bojkotta Kina, Kuba, Thailand och Dubai på grund av bristen på demokrati? Vad tycker du?

Nyhet

Turister varnas för att dricka alkohol på flyget till Dubai

Att dricka ett glas vin eller två på flyget är något som många unnar sig. Men flyger du till eller via Dubai kan det vara smart att hålla koll på antalet. Det går att utläsa från en varning till turister som brittiska ambassaden i Dubai har publicerat på Facebook.

Förenade Arabemiraten

Dubai bygger världens största köpcentrum – igen

Dubai Square ska ersätta Dubai Mall som världens största.

Förenade Arabemiraten

Dubais 10 bästa restauranger – när lokalbefolkningen får bestämma

Arabiska läckerheter, fransk fin-cuisine eller en värmande indisk grytor med dofter av spiskummin? I Dubai bor över 200 nationaliteter, vilket även avspeglas i matkulturen. Här kan du äta under ytan och 442 meter över marken, men var äter lokalbefolkningen?

Krönika

Krönika: I en annan del av Dubai

Per jagar sprickorna i fasaden i Förenade Arabemiraten

Nyhet

Dubai: Här skrotas passkontrollerna – byts ut mot virtuella akvarietunnlar

Världens största flygplats skrotar passkontrollen. Istället kommer passagerare gå igenom långa tunnlar utrustade med kameror med ansiktsigenkänning-teknik. Satsningen rullas ut 2018 och blir det första i sitt slag.

Nyhet

Dubai planerar lyxig kopia av Venedig

En flytande lyxresort som efterliknar kanalstaden Venedig ska byggas utanför Dubai. Det femstjärniga hotellet kommer att vara komplett med gondoler och undervattensrestauranger och förväntas bli klart 2020.

Förenade Arabemiraten

Dubai: 8 måsten i lyxmetropolen

Iranska kryddor, 200 trampoliner, och en vrålsnygg asiatisk bar. Vagabondmedarbetaren Göran Ingman tipsar om saker du inte vill missa i Dubai.

Förenade Arabemiraten

Charterbolagen kritiseras på nytt – höll inte löften om att granska arbetsvillkor

För ett år sedan kritiserades Apollo, Ving och Fritidsresor för att anställda på deras hotell i Dubai arbetade under usla villkor. Charterarrangörerna lovade då att hotellen skulle granskas. Men det har inte gjorts, enligt en granskning från Sveriges Radio.

Nyhet

Dubai ska bygga världens högsta skyskrapa – igen

Med sina 828 meter är Dubais Burj Khalifa världens högsta byggnad. Men snart kommer rekordet att tas över av en annan byggnad i Dubai. Rekordskrapan "The Tower" förväntas bli färdig år 2020.

Scroll to Top