• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Göteborg slår Los Angeles och Rio de Janeiro på lista över imponerande städer

  Göteborg rankas högre än både Rio de Janeiro och Los Angeles på resemagasinet Matadors lista över världens mest imponerande "second cities".

  Göteborg slår Los Angeles och Rio de Janeiro på lista över imponerande städer

  När resemagasinet Matador listar 40 av de mest imponerande second cities, alltså den näst största staden i ett land, så hamnar Göteborg på en hedrande tredjeplats och slår därmed städer som Rio de Janeiro (plats 6), Milano (plats 13), och Los Angeles (plats 27).

  "Den största staden i ett land verkar alltid få mest uppmärksamhet, och samtidigt som turister flockas i dessa "första städer" krävs det en resenär med en lite annorlunda agenda för att skippa dessa (och genom detta också skippa många av de ikoniska sevärdheter som landet i fråga är känt för) och i stället dra till den näst största staden", skriver Matador på sin hemsida enligt GT.

  Motiveringen för Göteborgs placering lyder som följande:

  "Den femte största staden i de nordiska länderna, Göteborg, Sverige, är hem för över en halv miljon människor och en av de största fotbollsturneringar i världen, Gothia Cup. Som en gammastad (klassificering av globala städer som länkar mindre ekonomiska regioner i världsekonomin reds anm.), har den förtjänat sin plats på världsscenen för sin fördelaktiga handelsposition, anmärkningsvärda tillverkningsindustri, och innovationsanda (som rankades på plats nummer 12 i världen av Forbes, 2013)."

  Se hela listan på Matadors hemsida.

  Läs mer: 

  Nyheter: 

  ReportageÄventyrliga Irland

  Lista: Hit vill svenskarna inte resa

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!