• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Snart kan du resa visumfritt till Indonesien

  Med förhoppningen att öka antalet turister till landet har Indonesien släppt visumkraven för 30 nya länder av sammanlagt 45.

  Snart kan du resa visumfritt till Indonesien
  Raja Ampat. Foto: Thinkstock.

  Snart slipper svenska turister visum vid resor till landet. Ett beslut om de nya bestämmelserna har tagits och förhoppningen är att de ska börja gälla redan nästa månad. 

  Tidigare har svenskar fått betala för att få visum vid ankomst, men tillsammans med de 30 nya länderna, främst länder i Europa men även Kina, Japan, USA och Kanada, blir Sverige ett av de nya länder vars medborgare kommer kunna resa visumfritt.

  Templet Pura Ulun Danu på Bali. Foto: Thinkstock.

  Templet Pura Ulun Danu på Bali. Foto: Thinkstock.

  Anledningen är ett försök till att locka fler turister. Efter att ha tittat på sina grannstater Malaysia och Thailand, som tillåter visumfria resor för medborgare från 164 respektive 56 länder, hoppas man att de nya inresebestämmelserna ska ge det senaste årets besökarantal på 9 miljoner en rejäl skjuts uppåt.

  – Endast nio miljoner turister kom till Indonesien förra året. Thailand  registrerade 26 miljoner utländska turister förra året och Malaysia 27 miljoner. Genom att avstå från visumkrav, kan vi locka fler turister än Thailand eller Malaysia om  två år, sa ministern för turism Arief Yahya enligt Today Online, i måndags när han presenterade nyheterna.

  Visumfria resor kommer dock bara vara möjliga vid resor till fem internationella flygplatser i Jakarta, Medan, Batam, Bali and Surabaya. Det skriver The Jakarta Globe.  De nya bestämmelserna kommer gälla för besök som inte överskrider 30 dagar. 

  Uppdatering: Sedan 10 juni 2015 undantas svenska medborgare med ordinarie pass kravet på visum till Indonesien för turistbesök upp till 30 dagar.

  För mer information se Utrikesdepartementets hemsida och Indonesiens ambassad

  Läs även:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!