Annons
Annons
Foto: Thinkstock.

Foto: Thinkstock.

Nyhet

Kvinnlig säkerhetskontrollant vägrade visitera honom – missade flyget

En kanadensisk man blev nekad ombordstigning på sitt plan mot Ontario efter att hans konstgjorda höft utlöst säkerhetskontrollens metalldetektor. Det fanns dock ingen manlig personal som kunde visitera honom och till följd av detta missade han sitt flyg.

Text: Johanna Jackson • 2015-08-21 Uppdaterad 2015-08-21

När han gått igenom säkerhetskontrollen på Northwest Regional Airport berättade han för den kvinnliga säkerhetskontrollanten som för stunden sökte igenom honom med en handburen metalldetektor att han hade en konstgjord höft.

– Då sa hon bara ” du kommer inte att komma med planet. Du måste bli visiterad av en manlig personal och det finns ingen som är tillgänglig, berättar Robert Hart till cbc.ca

Efter att bett om att få tala med en chef blev svaret samma, flygplatsen (som är liten) hade ingen manlig personal på plats som kunde utföra visiteringen. Hart skulle missa flyget och fick istället vänta tills manlig personal fanns tillgänglig ­– nio timmar senare. 

Nu har den Kanadensiska flygsäkerhetsmyndigheten (CATSA) bett om ursäkt för det som inträffade. Enligt Mathieu Larocgue, talesman på CATSA ska visiteringar normalt sätt utföras av personal med samma kön som den som visiteras, men det går att göra undantag.

– Vi ber om ursäkt för att det är vårt misstag. Han borde ha kommit med flyget, säger Mathieu Larocque. 

Läs även: 

 


Text: Johanna Jackson • 2015-08-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top