Annons
Annons
Foto: Getty Images/Thinkstock.

Foto: Getty Images/Thinkstock.

Nyhet

Tvingades sitta bredvid överviktig man på flyget – stämmer flygbolaget

Alla har vi säkert någon gång stört oss på andra medpassagerare. Kanske på någon som var för högljudd, full eller luktade illa. Men nu tar en australiensk man steget längre och drar ett flygbolag inför rätta på grund av skador han ska ha fått efter att suttit bredvid en ”groteskt överviktig” medpassagerare.

Text: Johanna Jackson • 2015-07-30 Uppdaterad 2021-06-23

En man som fick sätet bredvid en överviktig person under en flygning 2011 från Sydney till Dubai med Etihad Airways stämmer nu flygbolaget. Han påstår att händelsen ledde till att han ådragit sig ryggskador. Det skriver tidningen The Telegraph och hänvisar till Australian Associated Press. 

James Andres Bassos menar att han, i syfte att undvika den överviktiga mannen, tvingades vrida och vända på sig så pass mycket att han fick ryggskador efter den långa flygningen. Nu söker han skadestånd för personskada. 

Bassos, som sedan tidigare led av ryggproblem ska ha fått nog efter fem timmar in på flygningen och bad om att få byta plats, något han först nekades. 

Tvingades sitta bredvid överviktig man på flyget – stämmer flygbolaget
Etihad vill få domstolen att ogiltigförklara stämningen.

Men efter att han stod på sig tilldelades han en av besättningens platser. Däremot behövde han sitta på sin ursprungliga plats vid två tillfällen under totalt 2,5 timmar på grund av sÙ?kerhetsskäl. 

Etihad, som har försökt få domstolen att ogiltigförklara stämningen, svarar med att det inte är ovanligt med överviktiga passagerare som tar upp mycket plats eller med passagerare som hostar mycket.  

Men domaren som har tilldelats stämningen menar att hon inte är övertygad och nu inväntar man ett uttalande från en läkarundersökning som ska äga rum i december innan fallet kan avgöras. 

Läs även: 

 


Text: Johanna Jackson • 2015-07-30
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top