• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Det här kan bli världens längsta flyglinje – så lång blir flygtiden

  Skulle du mäkta med en flygning på över 18 timmar? Planer på vad som kan bli världens längsta flyglinje har avslöjats av flygbolaget Qatar Airways.

  Det här kan bli världens längsta flyglinje – så lång blir flygtiden
  18 timmar och 30 minuter! Så lång tid kommer Qatar Airways nya rutt att ta om den blir verklig. Foto: Istock.

  Den rekordlånga flygningen skulle ta drygt 18,5 timmar och gå mellan Doha, Qatar och Auckland i Nya Zeeland. Planerna annonserades av flygbolagets VD i en intervju med tidningen Bloomberg Business.

  Om och när rutten blir verklig skulle flygtiden överträffa den nuvarande längsta linjen som går mellan Dallas och Sydney med det australienska flygbolaget Qantas. Den linjen är 13 804 kilometer lång och tar drygt 16 timmar och 55 minuter att flyga. 

  Qatars nya rutt planeras att gå mellan Doha och Auckland. Foto: Istock.

  Men det är inte bara Qatar som har planer på att starta nya rekordflygningar. Både Emirates och Singapore Airlines kan tänkas överta rekordet på "Världens längsta flygning" från Qantas, enligt CNN. 

  Emirates planerar att starta en linje mellan Dubai och Panama City redan i vår – en flygning som beräknas att ta 17 timmar och 35 minuter och Singapore Airlines har meddelat att de överväger att återuppta sin 19-timmarsflygning (!) mellan Singapore och New York som de lade ner år 2013.

  En flyglinje mellan Doha och Auckland skulle bli 14 539 km lång. Foto: Google Maps.

  Under en flygning på 18 timmar skulle man till exempel hinna med att se minst nio stycken långfilmer, så vi hoppas att flygplanen blir utrustade med högkvalitativ underhållning ombord – om flygbolagen bestämmer sig för att göra slag i saken! 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!