• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kolla in de första bilderna på årets ishotell i Jukkasjärvi

  Slumra till ro i ett fruset hav eller sussa sött i en svit tillsammans med en gigantisk kvinna av is. Det är två av konstverken som kommer att skapas i årets upplaga av svenska Icehotel.

  Kolla in de första bilderna på årets ishotell i Jukkasjärvi
  “Icewoman” av Linda Vagnelind.

  Än dröjer det (förhoppningsvis) innan den första snön faller över Sverige. Men redan nu kan vi ta del av de första skisserna på sviterna från årets Icehotel i Jukkasjärvi. Av 150 bidrag som skickades in valdes 15 konstnärsteam ut från 13 olika länder. Förutom sviterna kommer dessutom ytterligare 20 isrum och en isceremonisal för bröllop och ceremonier att byggas.  

  "Haven", skapad av Jonas Johansson, Jordi Claramunt och Lukas Petko.

  Ett av de vinnande bidragen är sviten "The Living Ocean Suite" av britten Jonathan Paul Green och hans dotter Marnie Green.

  "The Living Ocean Suite", Jonathan Paul Green & Marnie Green.

  – Sviten är inspirerad av klimatförändringarna och överfisket som påverkar våra hav. Dessutom tyckte jag det var en spännande tanke att använda fruset vatten från en älv i norra Sverige för att skapa en ocean av is och snö – med snäckor, fiskar och koraller, säger Jonathan Paul Green.

  Årets Icehotel förväntas öppna den 14 december. Icehotel har byggts upp varje vinter sedan 1989 med is från närliggande Torne älv.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!